Mener Altaspiller fikk lav straff

Trener Kåre Ingebrigtsen mener Altaspiller Aziz Idris slapp billig unna etter at han slo til to Bodø/Glimt-spillere.

Kåre Ingebrigtsen

MENER ALTASPILLER FIKK LAV STRAFF: Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen mener Alta-spilleren burde fått en lengre straff.

Foto: Ola Helness / NRK

– Jeg synes han er heldig når han slipper unna med bare tre kampers karantene, når han har slått ned to stykker, for det er ikke tvil om at han slo den ene til blods, sier Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

Det var under 1. divisjonskampen mellom Bodø/Glimt og Alta forrige søndag at det kokte over for Altaspilleren. Han fikk først rødt kort i en hodeduell, der knyttneven havnet i fjeset på en Bodø/Glimt-spiller.

Når Idris får rødt kort og blir bortvist fra banen, oppstår det knuffing, som ender med at han slår enda en Bodø/Glimt-spiller i fjeset.

Video Glimt-Alta, oppgjør med nevene

SE BILDENE: Her er bildene fra kampen som viser at det koker over for Idris.

– Bør statuere et eksempel

– Det er jo slik oppførsel vi helt klart ikke skal ha i Norsk fotball, og da mener jeg helt klart at det bør settes noen grenser og at det bør statueres noen eksempler, sier Ingebrigtsen.

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har gitt den strengeste straffen de kan gi en spiller, som er tre kampers karantene.

Dersom Idris skulle fått en strengere straff måtte saken bli tatt opp i fotballforbundets administrasjon, med anmodning om at saken ble lagt foran doms og saksjonsutvalget.

Ingebrigtsen mener at Disiplinærutvalget vil gjøre det vanskelig å håndheve andre alvorlige saker i fremtiden.

– Denne straffen vil gjøre det vanskeligere å gi noen strengere straff i andre saker, for den vil jo stå for andre episoder og.

Vil få straff i Alta også

Altatrener Åsmund Bjørkan bedyrer at Altaspiller Aziz Idris til vanlig er verdens snilleste mann, men han mener at en reaksjon må komme etter at Idris ifølge Bjørkan forrige søndag mistet "hauet" på Aspmyra.

– Det vil komme en reaksjon i tillegg fra Alta, for det er klart at det han gjorde sist helg var uakseptabelt, og hører ikke hjemme på en fotballbane, sier Altatreneren.

– Har du eksempler på hva en slik reaksjon kan være?

– Det er ikke min jobb å utmåle den straffen heller, det kommer fra sportslig utvalg, eller fra ledelsen i klubben. Men at det kommer en alvorlig reaksjon, det gjør det helt sikkert.

– En pusekatt av en trener
Åsmund Bjørkan

PUSEKATT: Altatrener Åsmund Bjørkan ble også bortvist og fikk en kamps karantene for en kraftig reaksjon på sidelinja, men Bjørkan bedyrer at han egentlig er en pusekatt.

Foto: Rune Berg / NRK

Selv ble også Bjørkan utvist fra kampen på Aspmyra og må står over Altas neste kamp mot Moss på grunn av en heftig reaksjon på sidelinja. Han mener han fikk en streng straff etter at han drylte en tomflaske i bakken.

– Nå har jeg vært i fotballen i 20 år, og jeg har aldri stått over en kamp på grunn av kort og karantene.

Bjørkan hevder han har et godt forhold til dommere og at det ikke er noen fare for at temperamentet hans skal måtte få ham til å stå over flere kamper.

– Jeg er en pusekatt, og jeg kommer alltid til å være en pusekatt, såpass enkelt er det, og min oppfattelse er at alle gjør så godt de kan, vi som trenere, dommere og alle i fotballen gjør så godt de kan, og i utgangspunktet skal man tro godt om de andre, avslutter Bjørkan.