Mektig attraksjon

Et par mil sør for Mosjøen, rett ved E6, ligger attraksjonen som er blant de mest besøkte i Nordland,"Laksforsen".

Gudmund Forsmo

- Er det rart folk lar seg imponere, seier Gudmund Forsmo.

Foto: Tore Gjerløw

Og det er også her Gudmund Forsmo har bygd opp sin arbeidsplass "Laksforsen Turistkafe".

- Det var på slutten av 80 tallet jeg bestemte meg for å bygge en turistkafe ved det mektige fossefallet. Dengang som i dag var det økonomiske nedgangstider og arbeidsledighet.

Hør: En mektig attraksjon

En magnet

- Også ørreten i elva er en magnet på turistene . Kommer du hit i juli og august kan du se ørret i alle størrelser som hopper og vil opp laksetrappa i fossen. Men den er stengt og derfor står fisken og stanger i elva.

Kafelokalet til Gudmund Forsmo har plass til 140 gjester. På en godt besøkt sommerdag er dette altfor lite .Han har derfor planer om å bygge ut anlegget sitt:

Enklere adkomst

- Da kan vi også øke årsomsetninga som idag ligger på rundt tre millioner kroner. Utbygginga vil gi oss større plass, en flottere suvernirbutikk og flere utstillinger. Vi planlegger også å få anlagt en pir ut mot fossen for å gjøre turistopplevelsen mer inntens og dramatisk, sier Forsmo.

Nå på sommeren har han åtte ansatte i sving på turistkafeen sin. I tillegg åpner veivesenet den nye avkjørselen fra E6 om noen måneder. Og dette vil gjøre trafikken inn til turistkafeen mye enklere.

Hva mener du folk bør få med seg når de besøker Grane?