Tidligere Grand-spiller sikret seieren for Medkila

Medkila fra Harstad vant 3-0 i kvalifiseringskampen mot Grand Bodø på Aspmyra stadion.

Tidligere Grand-spiller Ann-Mari Dovland scoret et praktfullt mål i første omgang, og hadde en målgivende pasning i andre omgang da Medkila vant 3-0 over Grand Bodø på Aspmyra.

Medkila tok raskt føringen og dominerte banespillet store deler av kampen. I første omgang kom Grand Bodø til to gode sjanser, men ingen mål. Lagene gikk til pause med stillingen 0-1 etter et nydelig mål av Ann Mari Dovland.

• Se høydepunkter i videovinduet over.

Bommet på sjansene

Grand Bodø kom til to store sjanser i andre omgang, men fikk ikke uttelling. Medkila satt derimot ballen i nettet to ganger bak Birna Kristjansdottir i Grand-målet.

Målscorere for Medkila var Ann Mari Dovland (33. min), Danesha La Vonne Adams (48. min), Ingrid Altermark (84).

Kampen ble dermed en reprise av forrige oppgjør mellom de to lagene. Medkila vant 3-0 i cupkampen i Nordlandshallen 4 august i år.

– Det er litt som fryktet. Vi slipper inn mål for enkelt og det er en divisjonsforskjell. Vi gjør en god førsteomgang, men en rufsete andreomgang, sier Grand-trener Tom-Kåre Staurvik til NRK.no.

Dette var den første av to kvalikkamper for retten til å spille i toppserien til neste år.

– Denne kvalikken er mer som en bonus. Det er stor forskjell på toppserie og førstedivisjon, sier Staurvik.

Medkila var favoritt

Toppserielaget Medkila endte opp på kvalikplassen etter siste serierunde da laget vant 2-1 hjemme mot Trondheims/Ørn 7.novemeber. Grand Bodø de vant 4-2 i sin siste serierunde hjemme mot Lyn forrige helg, og laget var da plassert på kvalikplassen i første divisjon.

Medkila var favoritt i dagens nordnorske oppgjør på Aspmyra stadion, siden laget allerede er i toppserien.