NRK Meny
Normal

MC-fører siktet for bildrap etter at passasjer døde

En utenlandsk MC-fører har status som siktet etter at passasjeren hans omkom i en frontkollisjon på E6 nord for Mo i Rana i går.

MC-ulykke i Rana - en omkom

MC-ULYKKE: En person omkom i en møteulykke ved Krokstrand i Rana søndag. FOTO: 03030-tipser.

Mannen, som selv pådro seg moderate skader og fortsatt ligger på sykehus, er foreløpig siktet for uaktsomt drap etter dødsulykken ved Krokstrand på vei opp mot Saltfjellet i går.

Paragraf 239 i straffeloven gjelder når noen har vært uaktsom ved bruk av våpen, motorvogn eller på andre måter og forårsaket et dødsfall.

Døde på stedet

Det var under ei forbikjøring i Dunderlandsdalen at det gikk fryktelig galt i 12-tiden søndag.

– MC-føreren foretok en forbikjøring på en rett strekning og kolliderte med en bil som kom imot. Passasjeren ble erklært død på stedet, opplyser politiadvokat Katrine Frøysa ved Helgeland politidistrikt til NRK.

Både føreren og passasjeren var utenlandske statsborgere på ferie i Norge, og har dermed ikke fått varslet avdødes pårørende.

– Vi vil derfor ikke gå ut med avdødes nasjonalitet riktig ennå.

Også den møtende personbilen var utenlandsk, men ingen i bilen ble skadet i sammenstøtet.

Den mannlige MC-føreren ble i går fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø. Så langt er han ikke avhørt av politiet.

– Vi vil be om bistand fra Salten politidistrikt for å få avhørt mannen, sier Frøysa.

Tredje dødsulykke i år

Ulykke saltfjellet

En kvinne i 50-årene omkom og fire personer er fraktet til sykehus etter at en tysk bobil og en personbil frontkolliderte på E6 ved Bolna stasjon på Saltfjellet mandag 10. august.

Foto: 03030-tipser

Gårsdagens dødsulykke var den andre på E6 gjennom Dunderlandsdalen på en uke. Mandag 10. august omkom en 50 år gammel kvinne i en møteulykke ved Bolna på Saltfjellet.

Også i vinter var det en dødsulykke i samme område, skriver Rana Blad. 1. februar kolliderte to biler og en person i en estisk registrert bil omkom i trafikkulykken.