MC-fører omkom i frontkollisjon

En motorsyklist i midten av 30-årene omkom i en frontkollisjon med en bil utenfor Misvær i Bodø.

Dødsulykke i Misvær

En motorsyklist i midten av 30-årene omkom i en frontkollisjon med en bil utenfor Misvær i Bodø lørdag ettermiddag.

Foto: Ole Kristian Andreassen

MC-føreren deltok på en fellestur med omlag 50 andre motorsyklister da ulykken inntraff ved Skarvatnet, fire kilometer sør for Misvær. Mannen ble erklært død på stedet av helsepersonell.

– Den omkomne er i midten av 30-årene og er hjemmehørende i Salten-regionen. Mannen kjørte alene da ulykken inntraff, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt til NRK.

Omkom på stedet

Politiet fikk melding om frontkollisjonen klokka 13.47, og et Sea King redningshelikopter ble sendt til stedet. Det var lokalt brannvesen som var først på stedet, og Sea Kingen kom 25 minutter at ulykken ble varslet.

– Motorsykkelen traff personbilen i fronten. Bilføreren, en kvinne midt i 50-årene fra Salten, kom uskadd fra ulykken, opplyser Kai Eriksen.

Fylkesveien stengt

Ifølge politiet er de pårørende varslet. Ulykken skjedde i en slak sving, men ulykkesstedet er ikke noe kjent ulykkespunkt, ifølge politiet.

– Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til ulykken. Vi vet det var tørr asfalt og greit føre på veien, sier Eriksen til NRK.

Var på fellestur med MC-klubb

Mannen som omkom var medlem i motorsykkelklubben Mellow Kitty MC, og deltok i et årlig veldedighetsarrangement, som klubben arrangerer en gang i året.

Leder Jan Erik Larsen sier klubbmedlemmene nå er samlet på samfunnshuset i Saltstraumen, hvor de har tilgang på kriseteam.

– Det er forferdelig trist, og klubbmedlemmene er preget av sjokk og sorg. Våre tanker går til mannens pårørende, sier Larsen til NRK.

Fylkesveien mellom Skarsvatnet mellom Medby og Misvær var stengt i flere timer etter ulykken, men åpnet i 17.30-tida.