Hopp til innhold

MC-fører omkom etter møteulykke i Grane

En mannlig MC-fører et bekreftet omkommet etter en møteulykke mellom MC og personbil på E6 Laksforsen i Grane, melder politiet på Helgeland.

Dødsulykke Laksforsen

Nødetatene på ulykkesstedet søndag ettermiddag i forbindelse med dødsulykken på E6 Laksforsen i Grane kommune.

Foto: Rune Stabbforsmo

Politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt opplyser til NRK at de fikk melding om ulykken cirka 12.45 i ettermiddag.

– Jeg kan opplyse at MC-fører er bekreftet omkommet av lege på stedet. Det dreier seg om en tysk statsborger, sier Eskildsen til NRK.

Den omkomne mannen var en del av et følge på flere motorsyklister. Ifølge vitner på stedet skal motorsyklisten ha skjenet over i motgående kjørefelt før ulykken, som skjedde på en rett strekning.

– Motorsykkelen kom, av ukjent årsak, over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med en bil, forteller innsatsleder Håvard Horn Olsen i Nordland politidistrikt til NRK på ulykkesstedet.

Oppretter kriseteam

I personbilen satt fire norske statsborgere. To voksne og to barn. Alle slapp fra kollisjonen uten fysiske skader.

– Vi jobber med å finne årsaken til ulykken, sikrer spor på stedet og gjennomfører avhør av de involverte, legger Olsen til.

E6 ble stengt i underkant av to timer etter ulykken. Ulykkesgruppen i Statens vegvesen har gransket ulykkesstedet, sammen med politiet.

Samtidig opprettes det kriseteam på kommunehuset Grane.

– Nå skal vi sikre bevis og avhøre vitner. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er også varslet. Det kan virke som om at MC-fører var i et følge på flere. Vi gjør undersøkelser i forhold til det, og sørger for at de blir ivaretatt, sa Eskildsen til NRK søndag formiddag.

Fjerde ulykken på få dager

Dødsulykken søndag er den fjerde MC-ulykken med dødelig utgang i Norge siden torsdag.

En 39 år gammel mann fra mossedistriktet livet da han kjørte inn i midtdeleren på E6 ved Solli i Sarpsborg torsdag ettermiddag.

Fredag mistet en mann livet da han kjørte inn i fjellveggen ved riksvei 13 i Ullensvang i Hardanger. Samme dag omkom en mann i 40-årene i en motorsykkelulykke i Sigdal i Buskerud.

Ulykke Grane

Ambulansepersonell jobber på ulykkesstedet.

Foto: Espen Sandmo / NRK
Laksforsen