Måtte avlyse bryllup

Terra-megler Knut Anders Opstad (34) måtte avlyse bryllupet sitt da skandalen rundt kommunene raste som verst.

Knut Anders Opstad, tidligere Terra

UFIVILLIG KJENDIS: Knut Anders Opstad ble ufrivillig landskjent Terra-skandalen.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

 Det skriver Dagens Næringsliv. Sammen med sin tidligere kollega Harald Nordberg (47) snakker han for første gang ut om finansskandalen.

- Vi gikk fra å være to høyt repekterte medarbeidere, til å bli fullstendig frosset ut noen dager, sier Opstad til avisen. 

Opstad skulle gifte seg før jul, men bryllupet måtte utsettes da saken eksploderte i mediene.

Bitre på ledelsen 

Det var Knut Anders Opstad og Harald Nordbergs investeringsråd som førte til at kraftkommunene Narvik, Rana, Hemnes og Hattfjelldal tapte tilsammen 380 millioner kroner, og Terra Securities gikk konkurs. I dag er de bitre på Terra-ledelsen, som har gått langt i å antyde at de to meglerne opptrådte nærmest på egenhånd i saken.

- Vi er ingen kjeltringer, kommunene visste hva de gjorde, sier de tidligere kollegene i det åpenhjertige intervjuet med Dagens Næringsliv.

Glad for kjennelsen

Både Nordberg og Opstad ser på kjennelsen fra byfogden i Oslo, som slår fast at de to ikke hadde til hensik å påføre noen noe tap, som en moralsk oppreisning. Dommen slår fast at det ikke kan kreves arrest i meglernes eiendeler, og at eventuelle krav fra kommunene må rettes til meglerhuset.

Ikke over

Til tross for kjennelsen betyr ikke det at saken er avsluttet for meglernes vedkommende. Nå venter Opstad og Nordberg på om hvorvidt kraftkommunene vil trekke dem for retten eller om de kan bli gjort erstatningspliktige.

- Å kreve erstatning fra dem er fortsatt like aktuelt. Kjennelsen slår fast at de har et selvstendig ansvar, sier de kriserammedes kraftkommunenes advokat Ulf Larsen.