Mathias Normann er klar for Premier League-klubb

21-åringen fra Lofoten har signert en treårsavtale med Brighton & Hove Albion FC.

Mathias Normann har signert for Brighton

Mathias Normann viser frem den nye drakta han blir å tre på seg fremover.

Foto: Geoff Penn / BHAFC

Den nå tidligere Bodø/Glimt-spilleren, Mathias Normann har signert en treårig kontrakt med Premier League-klubben Brighton & Hove Albion FC.

NRK møtte den lovende midtbanespilleren på tirsdag, like før avreise til England.

– Jeg gleder meg veldig og er kjempespent. Det som skjer nå er fortsatt litt fjernt. Da jeg kom til Bodø/Glimt i fjor hadde jeg ikke regnet med at jeg skulle være på tur til en Premier League-klubb et år senere. Så dette er stort, sa han til NRK.

Langsiktig investering

Brighton & Hove Albion FC rykket nylig opp til det øverste nivået i England, og ledes av den gamle Tottenham-helten Chris Hughton. Til klubbens hjemmeside sier manageren at han er tilfreds med å få Mathias Normann til klubben.

Chris Hughton

Chris Hughton har 297 kamper som spiller for Tottenham, og har tidligere vært manager i Newcastle United, Birmingham City og Norwich City.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

– Han er et stort talent og en svært anvendelig ung spiller, som allerede har god erfaring med å spille jevnlig seniorfotball i Norge, sier Chris Hughton til nettstedet.

Hughton forklarer også at målet på sikt for Normann blir å komme seg inn på førstelaget.

Ifølge den engelske lokalavisa The Argus er han i første omgang tiltenkt en rolle i Brightons u23-lag under treneren Simon Rusk.

– En god avtale

I en pressemelding fra glimt.no sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen at dette er en god avtale både for klubben og Mathias Normann selv.

– Det er veldig positivt at Bodø/Glimt selger en spiller til en av de beste ligaene i verden, sier han og påpeker avtalens internasjonale preg.

Bodø/Glimt har ikke gått ut offentlig med noen overgangssum ennå, men ifølge bodonu.no skal overgangen ha en verdi på 13 millioner kroner, noe som vil gjøre han til Bodø/Glimts dyreste spiller noensinne.

Mathias Normann på vei til Brighton

NRK møtte Mathias Normann på Bodø lufthavn like før avreise til balløya. For en knapp måned siden ble Normann operert for en lyskeskade.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Mathias Normann blir den andre spilleren i klubbens historie som forlater Glimt til fordel for spill i Englands øverste divisjon. Stig Johansen dro i 1997 til Southampton, også han fra Lofoten.

Normann kom til Glimt foran 2013-sesongen fra Lofoten FK. I 2015 var unggutten på utlån i Alta IF hvor han fikk karrieren på rett kjøl. Sesongen etter slo han til for fullt.

Høye forventninger

Normann har høye forventninger når han nå starter et nytt kapittel, både sportslig og personlig.

– Jeg tror både klubben, folkene og anlegget deres vil innfri. For min egen del venter knallhard jobbing. Det blir et kvantesprang i forhold til jeg er vant til. Mest sannsynlig kommer jeg til å få sjokk over nivået, tempoet og presisjonen. Samtidig er det noe jeg gleder meg sinnssykt til, sa Mathias Normann til NRK tirsdag.

Mathias Normann signerte for Brighton
Foto: Geoff Penn (Pressefoto: Brightonandhovealbion.com)