Hopp til innhold

Markerer ett-årsdagen etter ulykken

Det har gått ett år siden den fatale bilulykken i Lavangsdalen som kostet fem mennesker livet. Tre av disse jobbet ved Universitetssykehuset Nord-Norges avdeling i Narvik.

Video d5770b5d-1e49-4203-8fde-70294f2413e9.jpg

Se video her fra minnemarkeringen fra Sjømannskirka i Narvik.

I dag ble det arrangert minnestunder for å minnes de tre omkomne fra Narvik, med to ulike seremonier i Sjømannskirka.

– Sjømannskirka var åpen i tre timer i dag. Alle som vil kan besøke kirken, tenne lys, bare oppleve stillhet og vise respekt for de tre fra Narvik som mistet livet, sier sykehusprest Mark Drogseth.

Hardt rammet sykehus

I likhet med de tre som omkom i ulykken, har han Universitetssykehuset Nord-Norge avdeling Narvik som sitt arbeidssted. Han forteller om et sykehus som har vært sterkt preget av ulykken som kostet tre av deres ledere livet.

– Det siste året har vært preget av utrolig mye sorg, i begynnelsen sjokk. Det har vært en vanskelig tid, spesielt for dem som hadde Tor, Inger og Wenche som ledere, sier han.

En støtte for de berørte

Han håper at seremonien kan være en støtte for de berørte.

– Jeg håper at dette hjelper alle til å bearbeide sin sorg og sine følelser og at seremonien kan gi en støtte og hjelp til å gå videre, sier han og påpeker:

– Sorgen tar tid. Familiene kommer aldri til å glemme dem som er borte, men etter hvert går den dype sorgen over i savn som er mulig for dem å leve med.

Tore Nysæter, ordfører i Narvik (H)

Ordfører Tore Nysæter i Narvik kommune håper folk husker på at det er fort å miste noen de er glade i.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Kjempestort tap

Ordfører Tore Nysæter i Narvik husker godt denne datoen for akkurat ett år siden.

– Det var jo et kjempestort tap. Tre i en og samme ulykke er noe som merkes veldig godt, i tillegg var det mange hardt skadde. Ulykken merket oss tydelig for ett år siden, sier han.

Kommunen ble da satt i kriseberedskap og var klar til å utføre de oppgavene de ble pålagt av sykehuset.

Glad for markeringa

Nå er han glad for at det arrangeres en slik minnemarkering.

– Når det skjer slike alvorlige ulykker, viser det seg jo at det er viktig for folk å ha en plass å samles, uansett religiøs oppfatning. Det er viktig å ha det fellesskapet og prate om følelsene folk har, mener Nysæther.

Han håper at folk tar sine forhåndsregler så slike ulykker blir sjeldne i framtiden.

– Det er fort gjort å miste noen, det må vi huske på. Også mener jeg at nå må det skje noe med hovedfartsårene i landet, har ikke råd til å miste så mange som vi gjør, mener han.