Hopp til innhold

Marcus og Martinus fra Trofors har erobret Norge

Nå står resten av verden for tur for de talentfulle tvillingene.

Marcus & Martinus

Tross ung alder, har Marcus & Martinus har nådd langt.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

GRANE: En ting er bombesikkert: Trofors har aldri tidligere produsert popstjerner av dette kaliberet. Ikke Nordland heller. For tvillingene fra den lille bygda på Helgeland har virkelig tatt steget opp i toppdivisjonen blant norske artister.

– Det har vært et helt fantastisk år. Det har vært sinnssykt bra, sier Marcus Gunnarsen, i bil på vei fra Trofors til Værnes.

Store i Sverige

– Det er hektiske dager. Nå skal vi til Stockholm for å spille inn noen tv-show, samt en drøss av intervjuer.

Marcus og Martinus har for lengst erobret kidsa i Norge, nå er det altså Sverige som står for tur. Og deretter resten av verden. Eller?

– Ja, det er jo den store drømmen. Vi vil satse på utlandet. Neste år kommer vi med vår første plate med engelske tekster, så får vi se hva som skjer. Det hadde jo vært kult å kunne opptre på store scener i utlandet, sier Marcus.

Som ble både overrasket og glad da han hørte at han var nominert til Årets Nordlending sammen med sin bror.

– Det er en stor ære. Jeg hadde aldri trodd noe sånt skulle skje med oss. Det er stort!

Marcus & Martinus

Marcus & Martinius (th) opptrådde på Rådhusplassen i Oslo der nesten 70 000 mennesker var møtt fram for å overvære showet i år.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tatt helt av

Karrieren til de to 13-åringene har virkelig skutt i været det siste året. De har spilt på Rådhusplassen i Oslo foran 80.000 mennesker, de har inntatt førsteplassen på VG-lista med debutplata «Hei», de har solgt ut to konserter i Oslo Spektrum (15.000 billetter), hiten «Elektrisk» er streamet åtte millioner ganger og musikkvideoen sett mer enn fem millioner ganger. Av Sonys artister er det bare Kygo som er større.

Vi snakker altså om et pop-eventyr. Og det har bare så vidt startet.

– Vi har det skikkelig artig med musikken. Det er bare å nyte hver dag. Fansen er herlig! Tidligere i dag møtte jeg ei dame på 93 som sa at hun hadde hele rommet sitt dekt med plakater av oss, ler Marcus.

Som deretter innrømmer:

– Mesteparten av fansen vår er nok noe yngre. Vi ser at jenter opp til 16 år digger oss og det er kult. Dessuten kommer de alene på konsertene våre. Tidligere kom de med foreldrene.

Beina på jorda

Popstjernestatusen til tross, brødrene har beina trygt plantet på jorda.

– Ja, vi er opptatt av akkurat det. Vi er bare oss selv og de fleste vennene og skolekameratene våre bryr seg ikke så mye om karrierene våre. Det er helt ok.

Hvor ser så Marcus for seg at de er om fem år?

– Hmm, da håper jeg at vi blir nominert til Årets Nordlending på nytt... he he. Og at vi er store i utlandet. For vi virkelig elsker jobben vår!

Trykk her for å stemme. Du kan også stemme via SMS. Send tekstmelding med kodeord ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Stemmer du ved bruk av SMS koster det kr. 3,- per stemme.