Mannskap på seks måtte hoppe i sjøen

Alle de seks som var om bord i en lastebåt som var i havsnød i Steigen i Nordland, er reddet. De seks ble evakuert med helikopter.

Laster kart, vennligst vent...

Det var lastebåten «Fisktrans» fra Bodø, som benyttes til transport av levende fisk, som kom i havsnød onsdag morgen.

– Vi fikk melding 05.05 om at båten med en besetning på seks hadde problemer med roret og mistet styringen, og dermed ba om assistanse, sier pressemedarbeider Geir Mortensen i Hovedredningssentralen.

Liten storm

Båten befant seg da rett utenfor Brennsund i Steigen. Det blåste liten storm fra sør-sørvest og det var mye sjø og grunt farvann der havaristen befant seg. Et Sea King redningshelikopter, to redningsskøyter og en båt fra Forsvaret bisto i redningsarbeidet.

Klokken 7.04 meldte Hovedredningssentralen i Nord-Norge at de første ble evakuert. Kort tid etter ble det opplyst at fire av de seks var om bord i helikopteret. Klokken 7.19 var alle seks reddet i sikkerhet.

Måtte hoppe i sjøen

Med høy sjø og storm i kastene ble noen dramatiske timer for mannskapet om bord mens de ventet på berging.

– Båten hadde så mye utstyr på dekket, at det ikke var forsvarlig å heise mannskapet opp i redningshelikopteret fra dekk. Derfor måtte mannskapet måtte hoppe i sjøen for å bli heist trygt opp.

Klokka 07.24 var hele mannskapet på seks tatt opp og var underveis til Bodø.

Når det gjelder båten har ankeret festet seg, og skal i utgangspunktet være tygg.

– Det er to redningsskøyter i nærheten, og så fort det blir lyst vil de gå ut til havaristen og få over en sleper, opplyser Geir Mortensen.