NRK Meny
Normal

Overgrepstiltalt far skal ha låst barna inne i kjelleren: – En sjeldent alvorlig sak

En mann fra Salten er tiltalt for seksuelle overgrep mot datteren sin. Han er også tiltalt for å ha slått både datteren og sønnen og stengt dem inne i kjelleren.

Tarjei Ræder Breivoll

Bistandsadvokat for de to barna, Tarjei Ræder Breivoll, sier overgrepenes karakter og alvorlighetsgrad har fått store konsekvenser for barna i ettertid.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Det er en sjeldent alvorlig sak, sier bistandsadvokat, Tarjei Ræder Breivoll.

Mannen i 40-årene fra Salten må i juni møte i retten tiltalt for vold, seksuelle overgrep mot datteren og for å ha begrenset bevegelsesfriheten til de to barna sine, ved å ha stengt de inne i en kjeller, skriver Saltenposten.

– Dette er en veldig tung sak for de fornærmede og den har fått store konsekvenser for barna i ettertid.

– Pågikk over flere år

Ifølge tiltalen var jenta under 10 år da overgrepene startet og de skal ha pågått over flere år. Gjennom store deler av barndommen, fra perioden 1999 til 2010, skal faren også ha utsatt de to barna for vold ved å ha slått de med ulike gjenstander. Deler av volden skal ha blitt utført foran det andre søskenet.

Ved flere anledninger stengte han også barna inne i kjelleren, står det i tiltalen.

Jobbet som lærer

Mannen var i en periode ansatt ved en skole. Mannen er nå også tiltalt for vold mot en elev ved skolen der han var ansatt. Ifølge tiltalen skal mannen ha utøvd unødig makt ovenfor eleven, holdt han tilbake, ristet han kraftig i skulderen og presset eleven ned i en stol.

Det er statsadvokat Eirik Thronæs som fører saken.

– Tiltalebeslutningen er svært alvorlig og strafferammen for den mest alvorlig tiltalen er på 21 år, sier Thronæs.

Mannens forsvarer, Rohnny Andersen, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Salten tingrett, Hålogaland lagmannsrett

Mannen i 40-årene fra Salten må i juni møte i retten tiltalt for seksuelle overgrep mot datteren og for vold og for å ha begrenset bevegelsesfriheten til de to barna sine, ved å ha stengt de inne i en kjeller.

Foto: Sigurd Steinum / NRK