Mann tiltalt for å ha angrepet innbruddstyv med sverd

En mann i Narvik er tiltalt for grov kroppskade og uaktsom kjøring etter at han angrep det han oppfattet som to innbruddstyver med sverd. Tiltalen har en strafferamme på ti års fengsel.

Angrep innbrudsstyver med sverd

BESLAGLAGT: Her er samuraisverdet huseieren skal ha brukt da han gikk til angrep på de to mennene.

Foto: Politiet

Det var om morgenen 30. mars i fjor at den tiltalte mannen fikk en telefon fra sin tenåringsdatter som sa at noen brøt seg inn i huset deres.

Mannen, som var på jobb, skal da ha grepet et sverd som hang på kontoret og satte seg i bilen.

Da mannen kom hjem var de to mistenkte innbruddstyvene fortsatt på stedet, men flyktet så avgårde. Det skal da ha vært en kollisjon mellom huseierens og innbruddstyvenes kjøretøy.

– Aldri vært borti en lignende sak

Videre skal mannen ha tatt opp jakten på de mistenkte gjerningsmennene og ved en bensinstasjon på Ankenes utenfor Narvik skal det igjen ha vært en kollisjon mellom bilene.

Siv Remen

Politiadvokat Siv Remen bekrefter at det er tatt ut tiltale mot mannen.

Foto: Sander Andersen / NRK

Deretter skal huseieren ha tatt frem sverdet og truet mennene. Et sverd skal så ha blitt stukket inn vinduet i bilen, der de to mennene satt.

Politiet ble varslet om hendelsen og bevæpnet seg. Da de kom til stedet hadde de to mistenkte forlatt. De meldte seg derimot kort tid etter til politiet. Den ene ble da sendt til UNN for behandling av stikkskader i en hånd.

Nå er huseieren tiltalt for grov kroppskade og uaktsom kjøring, skriver avisa Fremover.

– Jeg kan bekrefte tiltalen, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hendelsesforløpet, sier politiadvokat Siv Remen til NRK.

Lovbruddene har en strafferamme på ti års fengsel, sier Remen, som forteller at hun aldri har vært borti noe lignende før.

– Vi har aldri jobbet med en slik sak tidligere.

Saken er foreløpig ikke berammet. Det vil bli oppnevnt en forsvarer til mannen i løpet av de nærmeste dagene. Kort tid etter hendelsen ble de to mistenkte innbruddstyvene siktet for å ha brutt seg inn i huset, men de nektet straffskyld.