Hopp til innhold

Nekter straffskyld etter funn av død mann i Narvik

En mann i 50-årene siktet etter at en bekjent av han ble funnet død i Narvik i forrige uke. Den siktede erkjenner ikke straffskyld, sier forsvareren.

E6 Narvik

Mannen i 60-årene ble funnet død i egen bolig i Narvik.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Onsdag i forrige uke ble en mann i 60-årene funnet død i sin egen bolig i Narvik. Etterforknsingen viste at mannen hadde vært død en stund før han ble funnet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at avdøde hadde skader etter vold.

Nå er en mann i 50-årene siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

De to mennene skal ha kjent hverandre fra før.

Den siktede ble arrestert fredag og fremstilt for varetektsfengsling lørdag. Han erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer Erling Malm til NRK.

Politiet fikk i tingretten medhold i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, der to av ukene er i fullstendig isolasjon – altså uten kontakt med innsatte eller personer utenfor fengselet.

– Det er faren for bevisforspillelse som gjør at man har bedt om isolasjon, sier politiadvokat Jæger.

Siktede samtykket til varetektsfengslingen, sier forsvarer Erling Malm.

– Men han har motsatt seg brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon. Han ønsker å bidra til at politiet skal få gjøre jobben sin, men har motsatt seg restriksjonene av hensyn til egen helse, sier Malm.

Politiet forteller at de fortsetter etterforskningen med full styrke.

Advokat Erling Malm ser i kamera foran døren til kontoret. Han har svarte firkantede briller, skjegg og en brun genser over en lyseblå skjorte.

Advokat Erling Malm er forsvarer for den siktede mannen i 50-årene.

Foto: Frida Brembo / NRK

Fortsetter etterforskningen

– Vi har vært, og er fortsatt på åstedet. Det skal også gjennomgås beslag, blant annet av siktedes mobiltelefon for å se om det er noe der som er av interesse for saken, fortsetter politiadvokat Jæger.

Det er gjennomført flere avhør, og det vil bli gjort flere etter hvert som politiet får mer informasjon om saken, sier Jæger.

Politiadvokat Anders Jæger sitter i en stol ved skrivebordet sitt

Anders Jæger er politiadvokat ved politiet i Nordland.

Foto: Frida Brembo / NRK

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å si noe mer om dødsårsaken, utover at obduksjonsrapporten viser tegn til vold.

Politiet i Nordland har satt inn store ressurser i etterforskningen. Lokalt politi får bistand fra Kripos, samt taktisk og teknisk bistand fra ulike fagenheter i Nordland politidistrikt.

Politiet skriver også at de ønsker å få kontakt med mulig vitner i området Oscarsborg/Amfi Bolagsgata i tidsrommet 15. april fra klokken 12:30 og påfølgende dager.

Personer med opplysninger om saken bes ta kontakt på telefonnummer 02800.