Mann siktet for å ha satt fyr på bolighus

En mann er siktet og blir i dag fremstilt for varetektsfengsling etter at en bolig i Ørsnes i Lofoten ble totalskadet i brann.

En bolig står i brann i Ørsnes i Lofoten. Ifølge politiet er huset overtent, og de vil la det brenne ned.

Bolighuset på Ørsnes i Øst-Lofoten var overtent da brannvesenet kom til stedet.

– I anledning saken har vi pågrepet en person som vi knytter til disse hendelsene, både skadeverk og brann. Vedkommende blir i dag fremstilt for varetektsfengsling, sier politistasjonssjef i Svolvær, Tor Håvard Bentzen.

Det var torsdag morgen de fikk melding om innbrudd og hærverk på en bil, campingvogn og et bolighus i den lille bygda, som ligger i Vågan kommune. Senere kom meldinga om røykutvikling i en garasje på samme sted. Da nødetatene kom til stedet var familieboligen som lå i tilknytning til garasjen overtent, og brannvesenet klarte ikke å berge hjemmet.

Full brann i Vågan

Røyken stiger opp fra huset, brannfolkene klarte ikke å berge det fra flammene.

Foto: Ronny Nilsen, Aurora Borealis

Har avhørt siktede

Ingen personer skal ha vært inne i huset da det begynte å brenne. Mannen som nå er siktet for brannen ble først pågrepet for hærverket på bilen og campingvogna. De utelukket ikke da en sammenheng mellom gårsdagens hendelser på Ørsnes.

Mannen ble avhørt torsdag, og det er i etterkant av dette og etterforskning på stedet at politiet utvidet siktelsen. Men det er fortsatt uklart hva som er motivet bak skadeverket.

– Vi kan ikke kommenter hva han har sagt i avhør, av hensyn til etterforskninga. Vi etterforsker bredt både i dag og uka som kommer. Så vi må komme tilbake til hendelsesforløpet, avslutter Bentzen.

Dette tweetet politiet i går:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold