NRK Meny
Normal

Mann sendt til sykehus med alvorlige skader etter brann

Mannen får behandling på Nordlandssykehuset for alvorlige brann- og røykskader.

Mann sendt til sykehus etter brann i Bodø
Foto: Bjørnar Hansen

Alle nødetatene rykket ut til leiligheten på Aspmyra like ved Bodø sentrum etter at det begynte å brenne rundt klokken 12.00 torsdag formiddag. En mann som befant seg i leilighetene ble raskt sendt til sykehus i ambulanse.

– Han får nå behandling ved intensivavdelingen for alvorlige brann- og røykskader, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset, til NRK.

– Det vurderes også om han skal overføres til Haukeland sykehus i Bergen, som er et spesialsykehus for brannskader, legger hun til.

Tre andre personer ble sjekket av ambulansepersonell på stedet etter å ha pustet inn røyk.

Laster Twitter-innhold

Ukjent årsak

Rundt tre kvarter etter at nødetatene ble varslet, kunne politiet melde at brannen var slukket. Det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til at det begynte å brenne i leiligheten.

– Våre teknikere skal gjøre undersøkelser i løpet av morgendagen, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen ved Salten politidistrikt.

Brannvesenet jobbet med etterslukking og lufting en stund etter at brannen var slukket, men de har nå forlatt stedet, ifølge operasjonslederen.

– Vi har opprettet sak og så snart det er mulig vil vi avhøre vitner og den skadde mannen, sier Pettersen til NRK.

Brann i leilighet i Bodø

Beboerne i leilighetskomplekset ble evakuert etter brannen.

Foto: Bjørnar Hansen

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.