Opplevde brannen som dramatisk

En eldre mann har store brannskader etter brannen på Fauske fredag ettermiddag. Naboen opplevde brannen som dramatisk.

Brit Fridal

DRAMATISK: Brit Fridal er en av de nærmeste naboene til tomannsboligen på Fauske. Hun varslet brannvesenet om brannen, og så like etterpå den 90 år gamle mannen komme skadet ut av huset.

Foto: Øystein Nygård / NRK

En eldre mann ligger på sykehsuet i Bodø med betydelige brannskader etter en boligbrann på Fauske.

Ikke kritisk

Sent fredag kveld var tilstanden fremdes alvorlig, men ikke kritisk.

– Tilstanden hans er alvorlig, men ikke kritisk. Han har store brannskader, og får behandling. Vi er hele tida i kontakt med Haukeland sykehus i Bergen, som har landets fremste kompetanse på brannskader. Men foreløpig behandler vi han i Bodø, sier informasjonssjef Randi Angelsen til NRK. Lørdag var situasjonen den samme for mannen.

Mannen skal ha klart å komme seg ut av huset, og ble funnet på plenen utenfor.

Nabo vitne til dramaet

I et av nabohusene bor Brit Fridal. Hun satt ved kjøkkenbordet da hun så det kom røyk ut av det ene vinduet.

– Jeg fikk ringt brannvesenet og varsla om brannen. I det samme kom naboen min på 90 år ut av huset, og jeg skjønte at dette var alvorlig.

Hun opplevde det hele som dramatisk.

– Jeg var på tur til å løpe ned for å hjelpe ham. Men da kom akkurat to politifolk som var i nærheten til og hjalp mannen, forteller Fridal til NRK.

Salten brann kom med stigebil til Fauske

MÅTTE BRUKE STIGEBIL: Salten Brann kom med stigebil fra Bodø for å slokke brannen på Fauske. Det er mye varme under taksteinene på tomannsboligen.

Foto: Ronald Jakobsen

Etterslokking

Innsatsleder Ari Tollånes

Innsatsleder i politiet, Ari Tollånes.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Fremdeles ved 16.30-tida var det full aktivtiet med brannfolk og politi på stedet.

– Det er mye varme under taksteinene, og det er problematisk. Vi kommer til å holde på med etterslokking i noen timer utover kvelden, sier innsatsleder i politiet, Ari Tollånes.

Voldsom røykutvikling

Politiet fikk melding om brannen rundt 13.30-tida i dag.

– Det var ei voldsom røykutvikling, men brannvesenet skal nå ha fått kontroll på flammene. Alt hjelpemannskap var på stedet i løpet av par minutter, sier politioverbetjent Ronny Borge på Fauske.

Ved 14.30-tida brant det fremdeles i tomannsboligen, men det var ikke fare for at brannen skulke spre seg til andre boliger.

Brann i bolighus på Fauske

VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Politiet fikk melding om boligbrannen klokka 13.30. I løpet av få minutter var brannvesenet på plass.

Foto: Ronald Jacobsen

Lukter røyk langt avgårde

–Ja, tidvis har det vært veldig mye røyk som driver gjennom Storgata og mot Bodø. Vi i politiet er et av nabohusene. Røyken trekker inn i ventilasjonen og det lukter røyk i omkringliggende boliger, forteller Borge.

Politiet oppfordrer folk til å holde dører og vinduer lukket. Og det er ikke grunn til å tro at det var flere personer i det brennende Fauske-huset.

– Det var to enslige som bodde i hver sin leilighet. Beboeren i den andre leiligheten dro ut i dag morges, og han forteller at alt var normalt da han dro.