NRK Meny
Normal

Mann pågrepet i tunnel etter væpnet politiaksjon

En mann i 30-årene er pågrepet etter en større væpnet politiaksjon i Røvikatunnellen i Fauske, opplyser politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Operasjonsleder Jon Inge Moen forteller at de fikk inn bekymringsmeldinger fra folk hvor det blant annet kom fram at personen kunne være psykisk ustabil. Første melding kom klokken 15.20 i ettermiddag.

– Dette, i kombinasjon med andre opplysninger politiet etter hvert skaffet til veie, førte til at vi valgte å bevæpne oss. Hva slags opplysninger vil jeg ikke gå nærmere inn på, sier Moen til NRK.

Han forteller at de anså at mannen kunne være til fare for seg selv og potensielt også andre. Politiet søkte etter mannen med både sivile og uniformerte kjøretøy. Av taktiske årsaker ble det kjørt i høy fart uten blålys, noe som har fått flere til å reagere, sier Moen.

– Vi måtte ta en del taktiske valg både når det gjaldt pågripelse og kjøring. Dette har skapt reaksjoner hos dem som observerte situasjonene, men vi anså det som helt nødvendig å få kontroll på denne personen så raskt som overhodet mulig.

– Var det en biljakt?

– Nei, det var ingen forfølgelse.

Pågrepet i tunnel

Ifølge politiet ble det funnet en knivredskap på vedkommende, men ikke skytevåpen. Den mistenkte mannen ble pågrepet av politiet inne i Røvikatunnelen klokken 19.15.

Mannskap fra Utrykningsenheten i Salten bistod. Moen vil ikke si noe nærmere om hvor mange som var involvert i aksjonen.

– Det jeg kan si er at vi hadde nok mannskap til å ha tilstrekkelig kontroll.

Ingen skadet

Ingen personer kom til skade i aksjonen og mannen blir nå framstilt for lege.

– Helsevesenet vil etter hvert overta for videre behandling.