Mann pågrepet etter væpnet politiaksjon i Brønnøy

En mann ble lørdag pågrepet i Brønnøysund av væpnet politi, siktet for vold mot en kvinne og en hund.

Politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt

Politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt.

Foto: Frank Nygård / NRK

Politiadvokat Marianne Mora Eskildsen i Nordland politidistrikt forteller at politiet i dag gikk til en væpnet aksjon i Brønnøy kommune på Helgeland.

– Aksjonen ble igangsatt cirka halv ett på bakgrunn av en melding vi fikk fra en venn av vedkommende som er fornærmet i saken. Halv tre pågrep vi en mann i Brønnøysund, sier Eskildsen til NRK.

Mannen som ble pågrepet hadde ikke våpen på seg, forteller politiadvokaten. Hun vil ikke gå nærmere inn på detaljer rundt hvorfor politiet bevæpnet seg, annet enn at de baserte seg på opplysninger fra melder og den fornærmede i saken, og gjorde en risikovurdering på bakgrunn av det.

– Han er siktet for kroppskrenkelse etter straffelovens paragraf 271 og for vold mot dyr eller dyrevelferdslovens paragraf 14 bokstav a. Dyret det er snakk om er en hund.

Kjenner hverandre

Eskildsen vil ikke si noe om relasjonen mellom den fornærmede og den mistenkte, annet enn at de kjenner hverandre. Den fornærmede er en kvinne.

– Han ble ikke pågrepet på en privat adresse, men på et offentlig sted. Det var ikke noe dramatikk i pågripelsen. Det var flere polititjenestemenn involvert i aksjonen.

Politiadvokaten vil ikke si hvorvidt mannen er en såkalt kjenning av politiet.

Mannen blir nå fraktet til Mosjøen for avhør. Deretter vil det bli tatt stilling til eventuell varetektsfengsling, noe som vil bli gjort i løpet av helga. Også den fornærmede vil bli avhørt.

– Opplysningene vil danne grunnlag for den videre gangen i saken.

Strafferamme

På spørsmål om strafferamme, forklarer Eskildsen:

– For kroppskrenkelse er strafferammen bot eller fengsel inntil ett år. For vold mot dyr kan dette straffes med bøter eller fengsel inntil ett år, for grove overtredelser inntil tre år.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen er hjemhørende i Brønnøy kommune, og ble pågrepet i Brønnøysund.