Mann pågrepet etter butikkbrann

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-årene for grovt skadeverk etter brannen i en møbelforretning på Fauske natt til søndag.

Brann- Fridahls møbelhus - Møbelringen på Fauske herjet av brann i natt.

Fridahls møbelhus på Fauske feiret 70-årsjubileum for to uker siden. Natt til søndag ble forretningen totalskadet i brann. Nå er en mann i 30-årene siktet for brannen.

Foto: Ronald Jacobsen

– Mannen er siktet for grovt skadeverk og har samtykket til varetektsfengsling i én uke med full isolasjon og brev- og besøksforbud. Han har ikke erkjent straffskyld, opplyser regionlensmann Robin Johnsen.

Totalt nedbrent Møbelringen på Fauske

Slik så det ut oppe på taket dagen etter brannen.

Foto: Ola Helness / NRK

Ingen personer kom til skade da det begynte å brenne i butikklokalene til Møbelringen på Fauske i 02-tiden natt til søndag, men lokalene og varene i den tradisjonsrike møbelforretningen ble totalskadd av både flammer, røyk og vannskader.

Pågrepet to dager etter

Allerede tirsdag denne uka ble en mann i 30-årene fra Salten ble pågrepet i forbindelse med brannen i Fridahls møbelhus. Mannen er siktet for grovt skadeverk som er omtalt i straffelovens paragraf 352, og har en strafferamme på inntil seks år.

Skal avhøre vitner

Politiet er godt i gang med etterforskningen, og skal blant annet avhør av vitner og den siktede.

– I tillegg har Salten-politiet i dag hatt bistand fra Kripos i forbindelse med kriminaltekniske undersøkelser på brannstedet, opplyser regionlensmann Robin Johnsen.

Samtykket til varetekt

Mannens forsvarer Tor Haug sier hans klient tar klart avstand fra siktelsen. Likevel har han samtykket til en ukes varetekt.

– Han er av den oppfatning at han ikke vet noe om dette. Han har gitt en forklaring som etter min mening er helt relevant. Det er viktig å understreke at politiet har en plikt til å sjekke min klient ut av saken. Derfor har han samtykket til en uke i varetekt, sier Haug til NRK.

Brann på Fauske

Lokalene til Møbelringen på Fauske er totalskadd etter at det brøt ut brann i 02-tiden natt til søndag.

Foto: Ronald Jacobsen