Mann pågrepet etter bombetrussel mot flyplass

Politiet har pågrepet en mann i 40-årene etter at det onsdag ble framsatt trusler mot Sandnessjøen lufthavn. Mannen meldte seg til politiet etter at han ble etterlyst.

Bombetrussel Alstahaug tingrett

To politibetjenter står ved sperrelinjen ved Torolv Kveldulfsons gate i Sandnessjøen. Gaten ble sperret av like etter klokken 11 onsdag etter trusler.

Foto: John H. Ulvøy / Helgelands Blad

Det var onsdag formiddag det ble ringt inn bombetrusler.

Først mot Alstahaug tingrett, og noe senere mot Sandnessjøen lufthavn.

Oppringningen skal ha blitt gjort fra et skjult nummer.

– Vi fikk en anonym oppringning. Vedkommende sa noe sånt som at «tingretten går i lufta, dette er farlig, det er bare å komme seg ut», fortalte en av de ansatte i tingretten til Helgelands Blad.

Fredag opplyser politiet at en mann i 60-årene fra Trøndelag er siktet for å ha fremsatt trusler mot Alstahaug tingrett og mot politiet.

– En annen mann, i 40-årene, er siktet for å ha framsatt truslene mot Sandnessjøen Lufthavn, sier politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt.

Trusseldramaet i Sandnessjøen

To trusler ble ringt inn, både mot Alstahaug tingrett og mot Sandnessjøen lufthavn, Stokka.

 • 10:37
  Mottar første trussel

  Alstahaug tingrett mottar en telefon fra et skjult nummer. Ifølge ansatte i tingretten skal en mannsstemme ha sagt «tingretten går i lufta, dette er farlig, det er bare å komme seg ut».

 • 11:00
  Politiet sperrer av området

  Politiet ankommer stedet og sperrer av Torolv Kveldulfsons gate. Tingretten og noen få andre butikker blir evakuert, mens politiet sjekker bygget. Justisbygget i Mosjøen blir også evakuert og undersøkt.

 • 12:11
  Trussel mot flyplassen

  Enda en trussel blir ringt inn fra en ukjent avsender, denne gangen mot Sandnessjøen lufthavn, Stokka. Lufthavnen har innstilte avganger på grunn av vind, og ingen reisende er ved flyplassen. Personell blir evakuert og flyplassen undersøkt.

 • 13:51
  Politiet pågriper mann

  En mann blir pågrepet i Trondheim, mistenkt for å ha ringt inn bombetrusselen mot Alstahaug tingrett og trusselen mot Sandnessjøen lufthavn. Mannen skal være i 50-60-årene.

 • 13.09.19 kl 13:15
  Mann pågrepet

  Politiet i Nordland pågriper ytterligere en person i forbindelse med truslene. Mannen er i 40-årene og ble pågrepet i Lofoten. Han meldte seg selv til politiet.

Ba mannen melde seg

Politiet i Nordland har i dag pågrepet ytterligere en person i forbindelse med truslene for to dager siden. Mannen er i 40-årene og ble pågrepet i Lofoten.

Han meldte seg til politiet etter at de gikk ut i media og oppfordret til det.

Mannen er siktet for å ha stått bak bombetrusselen mot Sandnessjøen Lufthavn. Han sitter nå i avhør.

Kjent for politiet

Truslene mot Sandnessjøen lufthavn ble fremsatt klokken 12.11 onsdag. Halvannen time tidligere, klokken 10.37, ble det ringt inn en bombetrussel mot Alstahaug tingrett. Alle ansatte i retten ble evakuert, og politiet sperret av området.

De to mennene som nå er siktet i forbindelsene med truslene er kjent av politiet fra før.

Politiinspektøren opplyser også at de to personene kjenner hverandre.

– Mennene er siktet hver for seg, for hver sine handlinger. Politiet utelukker likevel ikke at det er en sammenheng, sier Linda Rømma.

Straffesaken mot mannen i 60-årene er overført til Trøndelag politidistrikt for videre etterforskning, ifølge NTB.

Trusler mot Sandnessjøen lufthavn

Politiet utenfor Sandnessjøen lufthavn, etter at trusler ble ringt inn.

Foto: Therese Jægtvik / Helgelands Blad / NTB Scanpix