Tom-Gøran (38) omkom etter å ha blitt tatt av sørpeskred i Fauske

Mannen som ble tatt av et sørpeskred på riksvei 80 mellom Bodø og Fauske i forrige uke er nå død av skadene han pådro seg.

Bil tatt av jordskred på riksvei 80 mellom Bodø og Fauske.

PÅ JOBB: Mannen som ble tatt av sørpeskredet i Fauske forrige torsdag var på jobb for Mesta da ulykken skjedde.

Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK

Forrige torsdag var det stor skredfare i Nordland. Mesta-ansatte Tom-Gøran Mathisen Moretti (38 år) fra Fauske kjørte ut for å sjekke skredfaren, på oppdrag fra Statens vegvesen.

Ved Kistrand i Fauske kommune ble bilen Moretti satt i tatt av et sørpeskred. Bilen stanset like før den traff jernbanelinja.

Moretti ble fraktet til Nordlandssykehuset med alvorlige skader.

Fredag opplyser politiet at 38-åringen omkom av skadene han pådro seg.

– Dette er en fryktelig trist melding å få, og det går sterkt inn på oss i Statens vegvesen at noen mister livet på jobb for oss. Det er ekstra spesielt at dette skjedde da han var ute for å sikre at vegene er trygge for oss andre, sier Bjørn Laksforsmo, divisjonsdirektør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

– Våre tanker går nå først og fremst til de nærmeste pårørende, og kolleger i Mesta. Vi har vært i dialog med Mesta siden ulykken skjedde, og har forsikret dem om at vi er tilgjengelige ved behov, sier divisjonsdirektøren, som i dag har overbrakt kondolanse fra Statens vegvesen til ledelsen i Mesta.

Politiet har opprettet saken som en arbeidsulykke.

Statens vegvesen ønsker ikke å kommentere ulykken nærmere så lenge saken er under politietterforsking.