Mann kritisk skadd etter trafikkulykke

Tilstanden er kritisk for en av de tre som ble skadet i trafikkulykken på riksvei 80 tirsdag ettermiddag. Totalt fem personer var involvert, da to vogntog og to personbiler kolliderte.

Trafikkulykken på rikvei 80. Et tre har veltet over bergingsbilen til Viking

Tilhengeren til den ene lastebilen havnet ute i grøfta og traff flere trær når den sakset. Et tre har nå veltet over bergingsbilen til Viking.

Foto: Henning Rydmark

Tirsdag ettermiddag skjedde det et trafikkuhell på riksvei 80 ved kommunegrensa mellom Bodø og Fauske.

Nødetatene var raskt på stedet og ambulansepersonell bistod de involverte personene. I tillegg ble et Sea King redningshelikopter brukt til frakting.

– To personer er meldt hardt skadet, hvor hardt skadet og type skader vet vi ikke enda, sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Nordland politidistrikt til NRK.

Nordlandssykehuset opplyser tirsdag kveld at en av de skadde er sendt til Universitetssykehuset i Tromsø for videre behandling. Mannen er i følge Nordlandssykehuset alvorlig, kritisk skadet.

Veien ble stengt i begge retninger ved Kistrand på grunn av ulykken. Det oppsto lang kø i begge retninger og politiet oppfordret folk til å kjøre om Misvær.

– Vi har hatt biler fra Fauske og Bodø på stedet, det var en person som var fastklemt, han er nå frigjort og sendt med Sea King. To andre involverte er kjørt med bil til Nordlandssykehuset i Bodø, sier vakthavende ved 110-sentralen Bodø.

Ifølge redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge er en person fraktet videre med Sea King.

En trailer har sakset og kommet over i motgående kjørefelt på vei mot Bodø, og en bil har truffet den. En annen trailer som var på stedet måtte dermed bråbremse, og bilen som kom bak klarte ikke å stoppe før den traff den, det sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Nordland politidistrikt til NRK.

Ifølge operasjonslederen er det tre skadde, to av disse skal være hardt skadet. De to siste personene som var involvert i ulykken er ikke skadet.

– Det er uvisst hvor lang tid det vil ta før veien åpnes. Vi jobber så fort vi kan, sier Moen.

Klokken 19.15 meldte politiet at kjøretøyene var fjernet fra åstedet, og at trafikken dirigeres manuelt forbi åstedet.

Veien er nå åpnet for trafikk begge veier, det meldte politiet klokken 20.00.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset Børre Arntzen er tre personer lagt inn på Nordlandssykehuset etter trafikkulykken.

– De er alle fortsatt til behandling, og det er for tidlig å si noe om skadegraderingen, sier han til NRK.