NRK Meny
Normal

Mann kom i klem mellom hjullaster og fjellvegg

En mann er sendt med Sea King til Nordlandssykehuset for operasjon i beina etter å ha blitt klemt mellom en hjullaster og fjellveggen.

Laster kart, vennligst vent...

Det er en arbeidsulykke som har skjedd i et tunellarbeid i forbindelse med utbygging av Govddeskåga kraftverk i Arstaddalen i Beiarn.

– Mannen er skadet i beina og fløyet til Nordlandssykehuset med Sea King. Det er planlagt operasjon i kveld, sier Mads Bernhoft fra Salten politidistrikt.

Arbeidstilsynet varslet

Politiet fikk meldingen klokken 14.50. Dette skal ha vært 1,5 time etter at ulykken skjedde. Politiet mener selv de ble sent varslet.

– Arbeidstilsynet er varslet og politiet er på ulykkesstedet. Vi skal starte avhør av andre personer som befinner seg på stedet, avslutter Bernhoft.

Ser alvorlig på hendelsen

Personen som er skadet jobber som en underentreprenør for Fauske bygg. Hendelsen skjedde i forbindelse med en spylerens, som betyr at de henter stein ut fra tunnelsystemet. Nå ser prosjektlederen alvorlig på hendelsen.

– Vi ser alltid alvorlig på hendelser i forbindelse med arbeidet vårt og er nøye på sikkerheten i driften, men akkurat nå har vi fokus på den som er skadet og at det går bra med han. Han var ved bevissthet da han ble hentet av Sea King.

Undersøker saken

På bakgrunn av lite informasjon, skal de sette i gang undersøkelser på hva som har skjedd.

– Vi vet ikke helt årsaken. Arbeid i tunell er et arbeid forbundet med risiko. Vi må gå igjennom rutinene og se til at disse er fulgt, avslutter Olsen.