Mann i 50-årene angrepet av elg

Blodig møte med skogens konge.

Elg i snøvær

ANGREPET: En mann i 50-årene ble angrepet av en elg nedenfor Keiservarden (illustrasjonsbilde)

Foto: Gunn Nyborg

Klokken 14.33 fikk politiet telefon fra en mann som sa han var blitt angrepet av elg da han var på vei ned fra fjellet, Keiservarden i Bodø. Mannen er i 50-årene og elgen skal ha angrepet flere ganger.

– Mens vi snakket på telefon, oppdager mannen at han blør i beina og har smerter. Han skal ha blitt angrepet flere ganger og var i sjokk. Vi ringte med en gang til en ambulanse og de rykket ut til stedet, sier operasjonsleder for Salten politidistrikt Ivar Bo Nilsson.

Viltnemnda kontaktet

Mannen skal ha vært på tur alene og angrepet skal ha skjedd på bilveien ved Kretjønna mellom Maskinisten og Keiservarden. Det er ikke første gang politiet får melding om angrep av elg på dette fjellet. Nå skal Viltnemnda i Bodø gjøre noe med saken.

– Foreløpig har elgen vunnet alle angrepene. Vi har kontaktet Viltnemnda i Bodø og de skal gjøre en vurdering og sender ut et jaktlag i morgen for å finne elgen. Det er uvisst om det var en ku eller okse som angrep, avslutter Nilsson.

Klokken 15.59 skriver politiet på Twitter at mannen er sendt til behandling på Nordlandssykehuset etter å ha fått en stor flenge i det ene låret.