NRK Meny
Normal

Mann i 20-årene siktet for voldtekt

En mann i 20-årene er siktet for å ha voldtatt en jevnaldrende kvinne i Brønnøysund.

Mosjøen politistasjon, Helgeland politidistrikt

Politiet fikk melding om den angivelige voldtekten klokka 04.50 – av en bekjent av den fornærmede kvinnen.

Foto: NRK

– Kvinnen er undersøkt av lege og befinner seg nå i trygge omgivelser, opplyser operasjonsleder John Inge Kvalbukt i Helgeland politidistrikt til NRK.

Voldtekten av kvinnen skal ha skjedd natt til søndag. Politiet fikk melding om den angivelige voldtekten klokka 04.50 – av en bekjent av den fornærmede kvinnen.

– Meldingen gikk ut på at kvinnen var blitt utsatt for en voldtekt. Mens mannen ringte politiet dukket gjerningsmannen opp hos kvinnen igjen. Han ble skremt da han så at det var folk sammen med henne, og stakk av, opplyser Kvalbukt.

Pågrepet søndag morgen

Politiet hadde både signalement og navnet på den antatte gjerningsmannen. En patrulje fra Mosjøen og politifolk fra lensmannskontoret i Brønnøysund deltok i søket etter mannen.

– Han ble pågrepet i 10-tida søndag, og fraktet til Mosjøen, hvor han nå sitter i påvente av avhør.

Det finnes ikke voldtektsmottak på Helgeland, og en politikvinne fra Brønnøysund kjørte kvinnen til lege i Mo i Rana for undersøkelse.

– Både den antatt gjerningsmannen og den fornærmede kvinnen er av utenlandsk opprinnelse, og begge er asylsøkere. Ingen av dem er avhørt, sier Kvalbukt.