Hopp til innhold

Mann funnet omkommet i Ofotfjorden

En mann i 70-årene ble like før midnatt torsdag funnet omkommet etter omfattende søk. Årsaken til ulykka er foreløpig ukjent.

Tjeldøya

Fiskeren som ble meldt savnet i 20-tiden torsdag, er funnet omkommet, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Mannen i 70-årene ble funnet rundt klokken 2330 av et av skipene som deltok i søket, og ble fløyet med helikopter til Harstad sykehus. Leteaksjonen ble avsluttet ved midnatt.

Redningsleder Tor-Erik Torkildsen ved HRS, sier til NRK at de avsluttet søket da mannen ble funnet omkommet.

– Han ble fløyet til sykehuset i Harstad. Hva som ligger bak ulykka er foreløpig ukjent, sier Torkildsen.

Lokal fisker

Operasjonsleder Paul Gunnar Helland ved politiet i Midtre Hålogaland fortalte NRK torsdag kveld at nødetatene tidligere samme kveld hadde fått melding om at en person sannsynligvis hadde falt ut av en båt ved Tjeldøya.

– Det har blitt gjort funn av en båt, men uten noen om bord. HRS med Sea King og ressurser fra blant annet Kystvakta og Røde Kors samt frivillige og luftambulanse er involvert i søket, sa Helland.

I søket på sjøen deltok KV Nordkapp, KV Senja, KV Farm, et NH-90-helikopter, Sea King, en losbåt og ambulansehelikopter fra Evenes.

På landsiden organiserte politiet strandsøk ved hjelp av frivillige mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp Sanitet, Norske Redningshunder, brannvesen og ambulanse.

Omkomne er fra Tjeldsund kommune, og en lokal fisker, ifølge operasjonslederen.

Omfattende søk

Redningsleder Thor-Erik Thorkildsen hos HRS sa til NRK torsdag kveld, at mannen ble meldt savnet av pårørende rundt klokken 20. Savnedes båt ble lokalisert cirka klokken 20.50, men uten at savnede var om bord.

– Søkeforholdene er gode, og vi vil holde på så lenge det er nødvendig. Det er et omfattende søk som pågår nå, sier Thorkildsen.

– Var mannen alene i båten?

– Etter de opplysningene vi har fått, så var han alene.