Mann falt i sjøen etter å ha blitt skutt i Svolvær

En mann ramlet i sjøen etter å ha blitt skutt på kaia i Svolvær i Nordland i natt. Han ble hentet opp av redningsskøyta og er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang.

Politiaksjon i Svolvær
Foto: NRK TIPSER

En mann i 50-årene ble pågrepet av politiet ved 5.30-tiden, opplyser operasjonsleder Fred Leirvik til NRK.

Han er siktet for grov kroppsskade og overtredelse av våpenloven, melder NTB. Motivet for skytingen er foreløpig ukjent.

– Han er pågrepet og satt i arresten. Så er det jourhavende jurist som bestemmer hva som skjer videre, sier operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt til NTB.

Mannen er mistenkt for å avfyrt flere skudd med et enhåndsvåpen ved Anker brygge.

– Klokka 01.43 fikk politiet melding om at det foregikk skyting nedenfor Anker brygge. Flere skudd. Én mann ble truffet, sier Leirvik, som beskriver at det var masse folk på brygga da hendelsen skjedde.

Gjerningsmannen skal ha avfyrt flere skudd etterpå, før han forlot stedet.

Pågrepet

Mannen som ble truffet av et prosjektil falt i vannet. Redningsskøyta var like ved, forklarer operasjonslederen, og plukket opp den skuddskadde mannen. Han ble så fraktet til Gravdal sykehus.

Politiet har i natt søkt etter gjerningsmannen. Han ble pågrepet på sin bopel rundt klokka 5.30 i morges uten dramatikk, opplyser Leirvik.

I forhandling med mannen fikk politiet bistand fra en forhandlingsleder i Oslo politidistrikt.

– Både fornærmede og mistenkte i saken bor i Svolvær. Mistenkte er kjent for politiet fra før, men ikke i denne sjangeren, sier operasjonslederen.