NRK Meny
Normal

Mann druknet på Helgeland

En mann i 30-årene omkom lørdag etter å ha falt i havet under en fisketur.

Det var fra denne kaia i Sjona at mannen falt i vannet og druknet

Det var fra denne kaia i Sjona at mannen falt i vannet og druknet

Foto: Hans Petter Sørensen

Mannen fisket fra land sammen med en annen person, da han snublet og falt i havet, melder TV 2.

Ulykken skjedde ved Myklebostad i Sjona på Helgeland. Mannen fisket fra land med en annen person da han falt i havet.

Forsøkte å redde

Helgeland Politidistrikt skriver i en pressemeldinga at de fikk en melding fra AMK-sentralen om en person som hadde falt i vannet ved et kaianlegg på Sjona, og at personen da lå livløs i vannet.

Ut fra dette ble det satt i gang et større apparat for å få tak i vedkommende som lå et stykke ute fra kaianlegget, og alle nødetater rykket ut til stedet. Etter hvert ble vedkommende som er en mann i 30-årene brakt på land uten hjelp av dykkere og de forsøkte livreddende førstehjelp.

Vedkommende ble etter hvert fraktet til Rana sykehus i ambulansehelikopter men livet sto ikke til å redde. Politiet har så langt gjort undersøkelser på stedet, snakket med vitner og med bakgrunn i hendelsen karakteriserer politiet denne hendelsen så langt som et uhell.

Kan ha truffet stein

Mannen skal ha gått gjennom brygga og kan ha truffet stein som lå i vannkanten.

– Det ble kastet ut en redningsbøye etter at han falt, men den fikk han ikke tak i. Det er uvisst hvor lenge han lå i vannet, sier operasjonsleder Ann Line Finanger i Helgeland politidistrikt.

Det er flere meter fra kaikanten og ned til vannflaten og mye stein.

– Dette er en båthavn der du har både molo og private brygger. Mannen var på en privateid brygge, som alle har tilgang til. Brygga er i dårlig forfatning, deler av den er gått i forråtnelse, og noen steder er den hullete. I går var den sleip, sier Finanger til Avisa Nordland.

Mannen ble fraktet til Rana sykehus, men livet sto ikke til å redde.