Hopp til innhold

Innsatt døde etter brannen i Mosjøen fengsel

Mannen som ble kristisk skadd i brannen i Mosjøen fengsel på fredag er nå død.

Brann i celle ved Mosjøen fengsel

MÅTTE OMPLASSERES: De innsatte på avdelingen i Mosjøen fengsel måtte flyttes til andre fengsel etter brannen på fredag.

Foto: Jan Sivertsen

Fredagettermiddag begynte det å brenne på en høysikkerhetsavdeling i Mosjøen fengsel.

Det var 13 innsatte på avdelingen da brannen startet. En av dem ble sendt til Helgelandssykehuset med kritiske skader etter å ha pustet inn mye røyk.

Mandag bekrefter sykehuset at mannen døde av skadene han pådro seg.

Enhetsleder kriminalomsorgen i Nordland, Mette Moe, synes dødsfallet er tragisk.

– Det var det utfallet vi håpet på vi ikke skulle få beskjed om. Det er naturlig i en sånn stund å tenke på de pårørende som har fått denne beskjeden. Alle våre tanker går til dem, sier hun.

Når fengselet kan starte driften igjen er foreløpig usikkert.

– Vi skal ha et møte i morgen formiddag med blant annet Statsbygg, hvor vi skal få status på skadeomfanget og hva som forventes av utbedringer som må gjøres for å starte drift igjen, sier Moe.

De andre innsatte er overført til Trondheim eller Bodø fengsel. I de sakene det er mulig er det benyttet kortvarig permisjon eller fremskutt løslatelse.

Traumatisk opplevelse

Etter hendelsen har både ansatte og innsatte ulike behov og reaksjoner, men alle blir fulgt opp med samtaler, ifølge Moe.

– Det å være innsatt i et bygg uten nøkler når det starter en brann er jo en ekstremt traumatisk opplevelse. Så er det ansatte som har vært med i redningsaksjon og evakuering. Det tar vi på alvor og skal følge opp nøye i ettertid, sier hun.