Mann (71) alvorlig skadet etter traktorvelt

En 71 år gammel mann ble fraktet med helikopter til St. Olavs Hospital etter at traktoren han satt i kom ut av veien og veltet inn i fjellveggen. Mannen er nå til behandling på intensivavdelingen med alvorlige skader.

Traktorvelt, Stigan

Politiet jobber på ulykkesstedet hvor traktoren kom ut av veien og veltet inn i fjellveggen.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Klokken 16.10 meldte 110-sentralen i Bodø at de rykket ut til en melding om en trafikkulykke. Alle nødetater samt et redningshelikopter ble sendt til stedet.

– En traktor med henger har kjørt av veien, ned i en grøft, og veltet mot fjellveggen. Det var skade på førerhytte og sjåføren ble funnet på utsiden av traktoren, opplyser Fred Leirvik, operasjonsleder i politiet på Helgeland.

Det skal ikke være andre trafikanter involvert i selve ulykken. Den skadde fikk behandling på stedet før et redningshelikopter fløy pasienten til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Alvorlige skader

I en pressemelding opplyser St. Olavs Hospital at skadene er alvorlige og tilstanden uavklart. Mannen er til behandling på intensivavdelingen hvor de jobber med å få oversikt over status på pasienten.

Veien stengt

Etter ulykken var fylkesvei 76 stengt i en drøy time, men trafikken ble etter hvert sluppet gjennom i puljer før veien ble åpent igjen for fri ferdsel klokken 19.16. Frem til da hadde politiet gjort arbeid på stedet.

Etter ulykken ønsket politiet å komme i kontakt med føreren av en gul lastebil som kunne ha opplysninger om kjøringen til traktoren like før ulykken. Klokken 18.20 opplyste politiet at denne sjåføren nå hadde meldt seg.

Saken oppdateres

Laster kart, vennligst vent...