Hopp til innhold

Mann (23) erkjenner drap på 21-åring – brast i gråt under fengslingsmøtet

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Narvik, erkjenner straffskyld. Under fengslingsmøtet i dag brast han i gråt og sier han knivstakk i selvforsvar.

Sperrebånd ved Skjombrua etter knivstikkingen

En 23 år gammel mann er siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen i Narvik tirsdag kveld.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Politiet ba i dag om fire ukers varetektsfengsling for 23-åringen som er siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen i Narvik i går. Mannen erkjente straffskyld og samtykket til varetektsfengsling.

– Han er totalt nedbrutt og sterkt berørt. Han forstår ikke hva som har skjedd, sier hans advokat, Egil Malm.

Politiet opplyser at det var en 21 år gammel mann fra Østlandet som døde etter knivstikkingen i forbindelse med trafikkulykke i går. En 20 år gammel mann fra Harstad ligger hardt skadd på sykehuset. Begge ofrene var studenter ved universitetsavdelingen i Narvik.

  • Se opptak fra pressekonferansen her:
Pressekonferansen etter knivdrapet i Narvik

Brast i gråt

Under fengslingsmøtet i dag, brast den siktede i gråt før pressen ble sendt ut på gangen.

23-åringen har ifølge sin forsvarer Egil Malm forklart at det oppsto en krangel i bilen etter at han ble krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

– De satte seg i bilen og havnet i en krangel på vei mot Narvik. Der stanser mennene plutselig bilen på et øde sted ved Skjombrua. Da ble han så redd at han slo ifra seg med en kniv han hadde tatt med seg.

– Var han ruset?

– Nei.

Han sier mannen erkjenner straffskyld.

– Min klient erkjenner straffskyld. Når det gjelder selve skyldspørsmålet, må det vurderes som følge av etterforskningen.

Opplysningene om at 23-åringen skal ha følt seg truet av mennene, ønsker ikke politiet å kommentere.

– Dette er nytt for oss og ikke noe vi vil kommentere på nåværende tidspunkt, sier politistasjonssjef, Per Egil Sletteng.

Politiet har bevæpnet seg etter en ulykke der en bil krasjet i en fjellvegg i Narvik tirsdag ettermi

I går kveld rykket politiet ut til det de trodde var en trafikkulykke. Det viste seg at to unge menn var knivstukket, mens en tredje person hadde stukket av i en stjålet bil.

Foto: FRITZ HANSEN / FREMOVER / NTB SCANPIX

– Vurderte å rømme

Det var rundt klokken 17.40 i går ettermiddag at nødetatene rykket ut på melding om en trafikkulykke ved Skjombrua utenfor Narvik i Nordland.

Meldingen gikk ut på at en bil hadde havnet i fjellveggen, og at tre personer var involvert.

Da politiet kom til stedet fant de to personer med alvorlige stikkskader. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, men livet til en mann i 20-årene stod ikke til å redde og han døde på stedet.

Den andre personen, også han en mann i 20-årene, ble sendt til sykehuset i Narvik med alvorlige skader.

Den antatte gjerningsmannen hadde på dette tidspunktet stukket av i en stjålet bil og det ble iverksatt en væpnet aksjon etter den mistenkte. Ved 21.00-tiden meldte den mistenkte seg til Narvik Politistasjon.

– Etter å ha oppsøkt en venn i Narvik, ble de enige om at han måtte melde seg til politiet. Han ønsket ikke å være en person på rømmen, sier 23-åringens advokat.

Har funnet kniv

Politiet opplyser at de har funnet kniven de antar er drapsvåpenet etter forklaring fra den siktede.

– Den siktede har vært villig til å forklare seg og har forklart seg i samsvar med våre opplysninger, sier stasjonssjef Per Egil Sletteng, som forteller at tilståelsen fra mannen kom raskt.

– Han meldte seg selv til politiet, viste legitimasjon og ble pågrepet på stedet. Vi foretok et raskt avhør hvor han erkjente de faktiske forholdene.

Etter det politiet kjenner til, skal de tre ha kjent til hverandre, men er usikre på hvor lenge relasjonen har vart.

Tror knivstikkingen skjedde inne i bilen

– Hva vet dere om omstendighetene rundt knivstikkingen?

– Vi ønsker ikke å gå inn på mulig motiv eller om knivstikkingen forårsaket selve trafikkulykken, men det vi kan si er at knivstikkingen hovedsakelig ha skjedd inne i bilen.

Det pågår nå taktisk etterforskning og det vil bli gjennomført en rekke avhør av vitner. Samtidig vil helsepersonell vurdere om den siktede er tilregnelig.

Den avdøde mannen er sendt til Tromsø for obduksjon og vil bli obdusert i løpet av dagen.