NRK Meny
Normal

– Vi er et godt lag, det må være lov å si!

Bodø/Glimt slo Ull/Kisa 3-0 i en kamp de gule dominerte hele veien. Da må det feires på ordentlig vis.

Vegard Braaten

Vegard Braaten ble tremålsscorer i oppgjøret mot Ull/Kisa.

Foto: Mediespiller

Vegard Braaten var banens store Glimt-spiller i en kamp som Bodø/Glimt dominerte fra start til slutt. Etter at dommeren hadde blåst i fløyta etter 90 velspilte minutter, viste tavla 0-3 i favør Glimt mot Ull/Kisa. Og alle tre målene var signert Vegard Braaten, som nå er toppscorer i førstedivisjon med 6 mål.

– Det er artig når man får det til. Og en kjempefølelse når man scorer mål og vinner kamper, det kan jo ikke bli bedre enn det.

–Det var deilig å score tre mål i dag. Men det er bare å stå på, det er fortsatt mange kamper igjen, sier Braaten.

Dermed klatret Glimt opp til andreplass på tabellen, med 10 poeng. Ett poeng bak Ranheim, som foreløpig leder førstedivisjon.

Holdt sammen

Det var kanskje ikke de tre målene som smakte aller best for de gulkledde. Offensivt har laget fungert svært bra i sesongstarten, men flere ganger har det raknet mot slutten. Mot Ull/Kisa på søndag var det et Glimt-lag som holdt sammen på en helt annen måte.

– Vi er et godt lag, det må være lov å si. I dag fungerte hele laget veldig bra, sånn som vi håper det skal fungere hver gang. Da slipper vi inn null mål bak, og scorer masse mål framover, sier Braaten.

Feiret med eplemost

Thomas Braaten, ny Glimt-spiller

Thomas Braaten gjorde en god kamp i Glimt sitt forsvar.

Foto: Kari Skeie / NRK

Hans tvillingbror Thomas gjorde også en solid innsats som midtstopper. Han er enig med Vegard, og synes det smakte litt ekstra godt med en seier.

– Vi hadde god kontroll på kampen, det var godt med en brakseier etter at jeg synes vi har fått litt dårlig betalt i de siste kampene, sier han.

Og en brakseier der Vegard kunne juble for tre mål, må selvsagt feires. Derfor var det nesten champagne-stemning på Gardermoen søndag ettermiddag.

– Her feirer vi med solo og eplemost på flyplassen. Og litt vann, humrer Thomas Braaten.