NRK Meny
Normal

Lover penger til Hamsunsenteret

Men kulturministeren vil ikke si hvor mye eller når pengene kommer.

Kulturminister Trond Giske
Foto: Bendiksby, Terje, Bendiksby, Terje

Staten må bidra med 31 millioner kroner for å realisere planene om et nytt Hamsun-senter på Hamarøy.

Det mener fylkesråd for kultur og miljø i Nordland, Heidi Kristin Sætre.

- Kom igjen Giske

Fylkesråden ber nå kulturminister Trond Giske om å sette av pengene på neste års statsbudsjett.

- Vi har over lang tid jobbet med Hamsunsenteret. Fylkeskommunen har sine penger på plass og kommunen har sine, så nå er det på tide at staten kommer på banen med sine penger, sier Sætre.

Det er en sterk anmodning fylkeskommunen kommer med til kulturministeren og 31 millioner kroner er mye penger, innrømmer fylkesråd Heidi Kristin Sætre. Men likevel tror hun Nordland stiller sterkt sammenlignet med andre fylker.

- Hvis man sammenligner med andre prosjekter litt lenger sør, så er det ikke så mye penger. Nordland er jo ikke det fylket som dro mest penger ut av sekken under forrige regjering, så jeg tror vi stiller sterkt, sier hun.

Lover penger

Kulturminister Trond Giske vil ikke røpe hva som kommer i statsbudsjettet, men lover at det skal komme penger til Hamsunsentret.

- Beløpet får vi komme tilbake til når statsbudsjettet lanseres, men at det kommer penger til Hamsunsenteret kan jeg love. Det har vært en viktig sak for alle de tre rød-grønne partiene, og blir behandlet i statsbudsjettet, sier han.

At det er nå eller aldri for Hamsunsenteret tror ikke kulturministeren noe på.

- Det er slike utsagn vi hører ved nesten alle prosjekter. Jeg er helt sikker på at Hamsunsenteret kan realiseres, men jeg tror ikke det står og faller på om pengene kommer akkurat nå, sier Giske.