NRK Meny
Normal

Lover mindre fergekø til Lofoten

Forrige sommer stod bilister flere timer i kø for å komme seg fra Bodø til Lofoten. Nå har fergeselskapet kjøpt inn en ekstra ferge for å ta unna trafikken.

Ferga fa Bodø passerer Helligvær på tur til Moskenes.

Fergestrekningen Bodø – Moskenes er svært populær blant turister som vil oppleve Lofoten. I fjor var det lange køer på begge sider av fergesambandet, men Torghatten Nord lover nå at ventetiden vil kortes ned.

Foto: Karl Olav Andreassen

Etter at Torghatten Nord satt inn en ekstra ferge på strekningen Bodø – Moskenes forrige fredag, har de nå historisk stor kapasitet. Målet er å unngå kaoset fra i fjor sommer, da flere turister måtte stå timevis i kø.

Nå lover de at kaoset fra ikke skal gjenta seg.

Lange køer i Bodø

Det var hektisk for billettørene på ferga fra Bodø til Moskenes i fjor. Flere av fergepassasjerene måtte stå timevis i kø før de kom seg over Vestfjorden.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

– Kapasiteten er nå så bra at vi ikke regner med gjenstående trafikk av betydning, og i alle fall kort ventetid til neste avgang, skriver administrerende direktør Torkild Torkildsen i en pressemelding.

Med den ekstra fergen går det nå tre ferger fast på strekningen over Vestfjorden.

Bastøyferge til Lofoten

Da ventetiden var på det verste i fjor, mente Torghatten Nord at det ikke var mulig å oppdrive ledige ferger i landet som kunne settes inn på sambandet. Nå har de fått hjelp fra en ferge som de siste årene har trafikkert Oslofjorden fra Moss til Horten under navnet «Bastø VIII».

Administrerende direktør Torkild Torkildsen i Torghatten Nord

Administrerende direktør Torkild Torkildsen i Torghatten Nord

Under navnet «MF Tranøy» er den nå i trafikk over Vestfjorden fra Bodø til Moskenes, og Torkildsen mener den allerede har lettet på trafikkpresset.

– Forrige fredag, lørdag og søndag var det ingen gjenstående biler. I tillegg er det fortsatt mulige å forhåndsbooke billetter på de fleste avgangene. Det er et godt signal på at det er ledig kapasitet.

I tillegg til den ekstra fergen går også fergeruten Bodø – Værøy/Røst via Moskenes og tar med biler derifra.