NRK Meny
Normal

Sluppet fri etter forsøk på å knivstikke politibetjent

Mannen som forsøkte å knivstikke en politibetjent i Meløy i januar i år er nå satt fri. Politiet fikk ikke medhold i å varetektsfengsle mannen i 50-årene.

17. januar i år stoppet en politipatrulje i Meløy en bil etter mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Mannen i 50-årene som kjørte bilen trakk frem en kniv og forsøkte å stikke den ene politibetjenten.

Kniven gikk igjennom uniformsjakken til politibetjenten, og laget en risp i huden.

– Han gjorde et utfall mot betjenten mot kniv, det var som et hugg mot overkroppen. Betjenten så at noe var i gjære, og gjorde en unnamanøver, sier politiadvokat i Salten, Viktor Madsen.

Politiadvokat Viktor Madsen

Viktor Madsen, politiadvokat i Salten.

Foto: NRK

– Hadde ikke betjenten vært så rask, ville han blitt truffet av et relativt hardt hugg mot overkroppen, med en alvorlig skade til følge.

Madsen karakteriserer det hele som en svært alvorlig hendelse, og politiet ønsket derfor å varetektsfengsle mannen.

– Vi vurderte det slik at det er fare for gjentagelse. Ikke nødvendigvis en identisk handling, men for voldskriminalitet, sier politiadvokaten til NRK.no.

– Husker ikke hva som skjedde

Selv om Salten tingrett ga politiet medhold i ønsket om varetektsfengsling, mente Hålogaland lagmannsrett at det ikke var grunnlag for fengsling.

Mannen som forsøkte å stikke politibetjenten med kniv har vært på et frivillig opphold ved en psykiatrisk institusjon etter hendelsen. Politiet venter nå på en rapport fra sakkyndige om hans psykiske tilstand.

Den siktede mannen har ikke erkjent forholdet, ifølge politiadvokat Viktor Madsen.

– Siktede sier at han ikke husker noe fra den aktuelle hendelsen, så han har ikke kommet med noen informasjon om hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Madsen.