Lone kapret forsida av Vogue

Lone Smevik Soleng (40) egendesignede ullvanter blir garantert å se i det globale motebildet etter at Lofoten-kvinnen kapret førstesida av høstutgaven av Vogue.

Lone Smevik Soleng kapret forsida av Vogue

STRIKKET SEG INN I VOGUE: Lone Smevik Soleng fra «Kabelvogue» har fått mange mailer og telefoner etter at hun ble Vogue-strikker.

Foto: Skjermdump VOGUEknitting/Kirsti Falch-Nilsen/NRK

– Kjempeskummelt, men også veldig kjekt, sier strikkeentusiasten Lone Smevik Soleng fra Kabelvåg i Lofoten til NRK.no.

23. august kommer høstutgaven av strikkebibelen VOGUEknitting International ut i USA, Canada og Storbritannia, skriver Lofotposten. I ukene etter skal bladet ut i salg verden over – også i Norge. Under tittelen «In the mood for romance» har den sølvrevkledde modellen på coveret på seg vantene som Lone har strikket.

– Helt surrealistisk. Jeg hadde et håp om et lite bilde, men ikke hele forsida, forteller den spente og stolte designeren til NRK.

Fikk mail fra Vogue

Lone Soleng

Her er vantene som amerikanerne i Vogue har falt for.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Verdens største og mest anerkjente moteblad sendte en mail til Lofot-kvinnen i vår, hvor de hadde kopiert et bilde av et par vanter som hun hadde designet og solgte i nettbutikken sin. De ville kjøpe rettighetene til mønstret og at hun skulle strikke vantene i kashmirgarn og sende dem til Vogue.

Trodde det var en spøk

Soleng gikk ut i fra at det var venninnene som hadde rødvinskveld og drev ap med henne, og svarte dermed ikke på mailen. Men så kom det en ny mail uka etter, og etter å ha sjekket opp litt, skjønte hun at det ikke var en spøk.

Da hun fikk pakken med det eksklusive kashmirgarnet i grått og offwhite ble hun litt smånervøs.

– Jeg lurte på jeg måtte ta inn på et sterilt hotellrom for å strikke vantene. Men jeg satte meg ned i sofaen i Ole Brumm-pysjen med hundene rundt meg mens jeg strikket og røyket, ler hun.

Mange telefoner og tilbud

Smevik Soleng driver garn- og strikkebutikk i hjembyen Kabelvåg. I tillegg driver hun nettbutikk, hvor de egendesignede vantene først ble oppdaget av trendspeiderne i Vogue. Siden har det ballet på seg.

– Det har haglet med telefoner og mail med gratulasjoner fra fjern og nær. Det har også kommet noen forretningstilbud. Men foreløpig har jeg ikke bestemt meg for om jeg skal inngå flere kontrakter, sier hun.

Akkurat nå er hun mer opptatt av utvidelsen av butikken sin enn den eksklusive Vogue-kontrakten.

Lone Soleng

40-åringen har gitt ut to strikkebøker under navnet Fru Soleng.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

– Vi har akkurat slått ned en vegg her, så det er travle dager. Jeg storkoser meg, og føler meg privilegert som har klart å gjøre hobbyen min til et levebrød. Så får vi se om Vogue-vantene kommer til å forandre livet mitt. Jeg er ihvertfall en realist med beina godt plantet på jorda, ler hun.