Lokker velgere med prostituerte

Når Samfunnspartiet åpner valgkampen på Hemnesberget i morgen skjer det med fem nigerianske eks-prostituerte.

Øistein Meier Johannesen, Samfunnspartiet

PROTEST MOT SEXKJØP-FORBUD: - De prostituerte er i en desperat situasjon, og det ønsker vi å sette forkus på, sier Øistein Meier Johannesen.

Foto: NRK

Det anarkistiske miniputtpartiet Samfunnspartiet har invitert fem nigerianske eks-prostituerte som skal selge massasje-tjenester under partiets valgkampåpning på Hemnesberget i Nordland i morgen.

– Som i Red light-district vil folk kunne kose seg med flotte damer der de stripper og danser pirrende og erotiske danser. Jeg kan love deg at det blir mange ganger heitere enn halling, sier Johannesen til Rana Blad.

- Vil hjelpe kvinnene

Til Dagbladet sier Samfunnspartiets toppkandidat at han ønsker ønsker å hjelpe kvinnene.

- Forbudet mot sexkjøp har satt de prostituerte i en desperat situasjon, sier han.

Partiet skal også lokke velgerne med striptease. Johannesen forventer at damene vil vise seg fra sin beste side under valgkampåpningen. De vil også bli med land og strand rundt, slik at de kan massere folk som ønsker det.

– Vi har brukt mange tusen kroner på dette prosjektet og vil med dette bringe massasjen hjem til folk. Samfunnspartiet vil ikke legge oss opp i hvilken type massasje de selger og vi mener at dette er et prosjekt som kan utvides hvis det blir populært, sier han til Rana Blad.

Les også: Til hausten kan du stemme på Ari

Kontroversiell

Øystein Meier Johannessen er kjent for kontroversielle aksjoner i sin politiske kamp. I 2006 ble han dømt til fengsel for bombetrusler etter at han parkerte en bil med arabisk påskrift utenfor NRK Marienlyst i Oslo.

Høsten samme år satte han fyr på en bil utenfor rådhuset i hjemkommunen som en protest mot Israel og USA.

Bilbrannaksjon Korgen

Bilbrannaksjon Korgen

SATTE FYR PÅ BIL: I september 2007 satte Johannessen fyr på en bil som protest mot ny lov om motorferdsel i utmark.

Foto: Lasse Jacobsen - lokalavisa.no

Samfunnspartiets Johannessen aksjonerte en annen gang mot kommunepolitikerne i Hemnes ved å plassere sauehoder på staker utenfor møtelokalene. Denne gangen var det en protest mot det han mente var mangel på demokrati i kommunen og lokalavisa Rana Blad som han mente ikke oppfylte sin samfunnsrolle.

I september 2007 satte Johannessen fyr på nok en bil som protest mot ny lov om motorferdsel i utmark.

Vil inn på Stortinget med Ari

Taxisajåføren fra Hemnes skaper også overskrifter i vår etter at de har satt opp Ari Behn, Aylar Li og andre kjendiser på valglistene sine, mot deres vilje. Blant kjendisene finner vi også Thomas Seltzer, som svarte med å kalle Samfunnspartiet et parti for bygdetullinger og byoriginaler.

Samfunnspartiet vil jobbe for at det blir mer åpenhet i det offentlige byråkratiet, samt øke de økonomiske vilkår for de svake i samfunnet, hvis han får stortingsplass fra høsten.

Men partiet må håpe på et brakvalg for å få inn en representant på tinget. Ved forrige stortingsvalg fikk partiet beskjedne 44 stemmer.