Lokker med gratis tomt, men interesserte må handle raskt.

Evenes kommune ønsker flere innbyggere. Nå tilbyr de gratis tomter, men folk kan ikke vente for lenge med å sette spaden i jorda.

Orfører i Evenes, Svein Erik Kristiansen (H) i byggefelt

– Her kommer det ti utleieboliger, sier ordfører i Evenes, Svein Erik Kristiansen (H). Han håper gratis tomter får fart på boligbygginga i kommunen.

Foto: Kjell Mikalsen / nrk

Denne uka vedtok kommunestyret i Evenes at folk som vil bygge hus i bestemte boligområder får gratis tomt, dersom bygginga er i gang før årsskiftet.

– Dette er en hurtigsvarpremie for dem som ønsker ei tomt i et kommunalt boligfelt i Evenes. Når vi nå har gjort vedtaket, regner jeg med at interessen er til stede, sier ordfører Svein Erik Kristiansen (H).

Også utbyggere tilbys gratis tomter med samme frist.

Det ventes stor byggeaktiviteten i den lille kommunen med bortimot 1400 innbyggere. Det skal investeres milliardbeløp når Forsvaret sin flystasjon i kommunen om noen år skal huse både Nato sin QRA-base med jagerfly i konstant beredskap, men også overvåkingsflyene som i dag har base på Andøya.

– Dette har helt klart sammenheng med det. Vi ønsker å være forberedt før Forsvaret begynner for fullt på flystasjonen. Vi håper at ved å tilby også utbyggere gratis tomter, kommer vi i gang med boligbygging.

Sprengt boligmarked

Kristiansen sier at kommunen for 14 dager siden arrangerte seminar for interesserte utbyggere. I tillegg er store områder satt av til boligbygging og enkelte står allerede klare med vann, vei og kloakk.

Ifølge ordføreren begynner kommunen å merke trykket.

– Det er stor interesse fra ulike utbyggere. Bare denne uka har vi hatt tre-fire samtaler med aktuelle utbyggere som ønsker å være med på det som skal skje her i Evenes. Det er veldig mange enkeltpersoner som ønsker å leie boliger. Akkurat nå er boligmarkedet i Evenes ganske sprengt.