Hopp til innhold

Lokallagsledere i Ap vil bytte ut partisekretæren

Flere lokallagsledere i Arbeiderpartiet vil bytte ut Kjersti Stenseng som partisekretær etter at hun har sittet som partisekretær i åtte år.

– Jeg tror det er lurt med fornyelse. Etter åtte år trenger partiet en ny partisekretær, sier leder Trond Vegard Sletten i Træna Ap i Nordland til TV 2.

Mange i partiet er skuffet over partiets lave oppslutning på meningsmålingene og vil gjøre endringer i ledelsen. Aps partiledelse består i dag av leder Jonas Gahr Støre, nestleder Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng.

Lokallagsleder Monica Mollan på øya Hitra i Trøndelag, Trond Vegard Sletten i Træna Ap i Nordland, August Sebulonsen på Senja i Troms og ordfører i Tana og tidligere Ap-nestleder og statsråd, Helga Pedersen, tar alle til orde for endringer i partiledelsen.

Lokallagsleder Marit Myklevoll i Tjeldsund Arbeiderparti i Troms mener hele ledelsen bør gå, mens lokallagsleder Bjørn Ivar Lamo fra Grane kommune på Helgeland vil ha Trond Giske som ny partisekretær.

Stenseng ønsker å fortsette i stillingen, men skjønner at det er diskusjon om hvorvidt ledelsen burde endres.

– Vi må tåle at det er meninger om oss, at noen mener vi skal ha endringer. Det lever jeg veldig godt med. Den diskusjonen skal pågå i partiet nå. Det må partiet få lov til, sier hun.

Aps landsmøte avholdes 4.-6. mai 2023 hvor dette vil bli bestemt.

(©NTB)

Kjersti Stenseng holder tale på årsmøtet Trondheim Ap
Foto: Ingrid Lindgaard Stranden / NRK