Hopp til innhold

Lofotregissør debuterer på Alaska Filmfestival

Camilla Jämtings debutfilm «Prosjekt Pappa» har blitt valgt ut til å vises på Anchorage International Film Festival 2023.

Camilla Jämtings film «Prosjekt Pappa» er en selvbiografisk dokumentarfilm som med humor og varme utforsker det komplekse forholdet mellom far og datter, som politisk sett er hverandres motsetninger. Filmen er valgt ut i kategorien «Do we still need Feminism» og konkurrerer i beste kortfilm.

– Det føles helt riktig at filmen har premiere i USA, spesielt nå før presidentvalget i 2024, og alt virker å bli enda mer polarisert, sier Camilla Jämting i en melding.

Camilla Jämting vokste opp i Gøteborg, nå studerer hun siste året av bevegelig bilde på Filmkunstskolen i Kabelvåg, Norges arktiske høgskole i Lofoten. Til tross for at hennes debutfilm har verdenspremiere på Anchorage International Film Festival i Alaska, stopper det ikke der:

– Jeg håper filmen blir valgt ut til Tromsø International Film Festival, å få vise den hjemme i Nordnorge ville vært dritfett! sier Camilla Jämting.

Lofotregissøren Camilla Jämtings debutfilm ”Prosjekt Pappa” har premiere på Alaska Filmfestival
Foto: Petter Blix