NRK Meny
Normal

Lofot-kommune vil dumpe Telenor

Vestvågøy kommune har kontaktet en ny leverandør etter at Telenor sin internettforbindelse forsvant over store deler av kommunen denne uka. Ordfører Jonny Finstad har mistet tålmodigheten med telegiganten. Også i Tysfjord er folk oppgitt.

Uvær i Hamnøy i Moskenes

Uvær i Lofoten tidligere denne uka førte til brudd på en sjøkabel og internettforbindelsen forsvant for mange innbyggere.

Foto: Tommy Johansen

– Det er tredje gang i løpet av vel ett år at vi mister teleforbindelsen til Lofoten, sier ordfører Jonny Finstad (H) i Vestvågøy kommune til Lofotposten.

Jonny Finstad

Ordfører i Vestvågøy, Jonny Finstad, er mektig lei Telenor etter problemene denne uka.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Over 2000 abonnenter tilknyttet Telenor sitt bredbånd var denne uka uten forbindelse fra tirsdag til torsdag. Nå vil ordføreren bytte leverandør.

– Vi har allerede nå sendt en henvendelse til Lofotkraft Bredbånd AS om de nå er i stand til å levere til alle brukerne som bruker kommunens systemer. Kan de gjøre det så tyder mye på at vi vil skifte leverandør, sier han til avisa.

Informasjonssjef i Telenor Norge, Kristine Meek, sier feilen i Vestvågøy skyldes brudd på en sjøkabel på grunn av uvær.

– Her hadde vi full prioritet på å rette feilen, og tross svært komplisert rettearbeid klarte vi å få opp en reserveløsning på torsdag. Vi har videre en god dialog med rådmann og ordfører i Vestvågøy og vi skal ha et møte med de i etterkant av denne feilrettingen, sier hun til NRK.

Tysfjord krever svar

Også i Tysfjord er kommuneledelsen mektig lei av Telenor. Rådmann Konrad Sætra forteller at de har vært uten fasttelefonforbindelse siden tirsdag.

Konrad Sætra

Rådmann i Tysfjord, Konrad Sætra, mener det er uakseptabelt at Telenor ennå ikke har rettet opp feilen i telenettet.

Foto: Sander Andersen

– Vi har vært i kontakt med Telenor hver dag og fått beskjed om at det skal være i orden i løpet av dagen, uten at noe har skjedd. Det er helt uakseptabelt å behandle kundene sine på en slik måte.

Sætra sier dette er en vanskelig situasjon siden sentralbordet i kommunen har vært ute av drift.

– Vi kan gå glipp av små og store hendelser. Vi har fått en god del reaksjoner fra folk.

Informasjonssjef i Telenor Norge, Kristine Meek, beklager at det tar tid å få rettet feilene.

– Fasttelefoni skal være i orden, men vi har problemer med en ustabil bredbåndslinje. Vi har måttet bestille ekstra deler og disse skulle fraktes med helikopter opp til vår radiolinje, men på grunn av flere feil har dette tatt noe mer tid enn planlagt. Dette er en komplisert feil, men vi har mange folk i sving for å løse problemet.

Ifølge Meek skal Telenor gjøre et nytt forsøk mandag på å løse problemet.