Livstruende skadd etter overdose

Situasjonen er fortsatt livstruende for en mann som tok en overdose med narkotika før helga.

Nordlandssykehuset Bodø

LIVSTRUENDE: Situasjonen er livstruende for en person som tok overdose av et narkotisk stoff før helga, til nå er det ukjent hvilket stoff dette er. Søndag kveld døde en mann i 30-årene på sykehuset etter at han hadde tatt en overdose.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Situasjonen er uforandret, det vil si at den fortsatt er livstruende, sier informasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset.

På torsdag ble tre menn i 30-årene innlagt på Nordlandssykehuset i Bodø etter at de hadde tatt en overdose med det politiet regner for å være urent stoff. Politiet mener det er sannsynlig at disse tilfellene har sammheng.

Søndag kveld bekreftet politiet at en mann i 30-årene døde på grunn av overdosen. Den tredje personen som ble innlagt for behandling, ble utskrevet fra sykehuset på lørdag.

Ber om tips

– Tre tilfeller av overdose i Bodø i løpet av et døgn er ikke vanlig på noen måte, sier vakthavende politjurist ved Salten politidistrikt, Bjarte Walla, til NRK.no

De tre personene som ble lagt inn for behandling for overdose skal ifølge Walla ikke ha vært debutanter i narkotikamiljøet.

Politiet frykter nå flere dødsfall, og ber nå om hjelp fra personer som har kjennskap til narkotikamiljøet for å få informasjon om stoffet som har forårsaket overdosene og et dødsfall.

Valla understreker at de ikke er ute etter å ta noen av brukerne, men at de frykter flere overdoser, og i verste fall flere dødsfall som følge av stoffet som er i omløp i byen.

– Hovedformålet med etterforskninga vår er ikke å få straffet andre brukere for bruk av dette stoffet, hovedformålet er å få hindret nye tilfeller, samt finne ut hvor dette stoffet kommer i fra, sier Valla.