Her ble en tre år gammel gutt funnet livløs

En tre år gammel gutt er sendt med redningshelikopter til sykehuset i Tromsø etter at han skal ha blitt trukket livløs opp av en elv i Saltdal i Nordland.

Politi ved Junkerdalselva

JUNKERDALSELVA: Her ble den tre år gamle gutten funnet livløs. Politiet gjorde søndag ettermiddag undersøkelser på åstedet.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Søndag ettermiddag fikk politiet melding om at en gutt på tre år var funnet liggende i Junkerdalselva. Barnet skal ha havnet i elva og ha blitt hentet opp igjen av en slektning. Stedet ligger fem kilometer unna turistsenteret i Junkerdal.

Ifølge politiet kan han ha ligget opptil 10 minutter under vann.

– Vi fikk klokken 12.50 melding om at en tre år gammel gutt skal ha havnet i Junkerdalselva og hentet opp på land igjen, sier operasjonsleder Andre Almbakk i Salten politidistrikt til NRK.no.

Tilstand uavklart

Barnet ble hentet av et redningshelikopter som skulle fly det til det nærmeste sykehuset i Bodø, men det ble bestemt underveis å fly direkte til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Familien til gutten er også ombord i helikopteret.

– Det er medisinske årsaker til dette, sier vakthavende redningsleder Tor Erik Torkelsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Sykehuset i Tromsø er det største og mest avanserte i Nord-Norge.

Søndag kveld var tilstanden til gutten fortsatt uavklart, opplyser UNN til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etterforsker hva som skjedde

Almbakk opplyser at vannet i elva er delvis islagt. Gutten skal sammen med foreldrene sine ha vært på besøk hos en slektning i Saltdal da ulykken skjedde.

– Politipatruljen har nå forlatt stedet, og vi avventer å få kontakt med foreldrene for å finne ut hva som har skjedd. De er sammen med barnet i Tromsø, sier operasjonslederen.

Politi og ambulanse i Rensåsparken

VENTET I BODØ: Politi sperret av Rensåsparken i Bodø og ambulansepersonell gjorde seg klar til å ta imot gutten, men helikopteret ble omdirigert til Universitetssykehuset i Tromsø.

Foto: Knut Haarvik / NRK