Linda våknet til snø i dag: – Vi ble ganske overrasket

Linda Bendiksen Dypvik hadde planlagt å beise terrassen sin i dag, men måtte legge de planene på is.

Snø på Bjørnfjell

Dette var synet Linda Bendiksen Dypvik møtte når hun gikk ut hyttedøra i morges.

Foto: Linda Bendiksen Dypvik

– Det er nesten så vi har lyst til å rømme sørover nå, men vi nordlendinger er jo evige optimister så sommeren kommer nok etter hvert, sier Linda Bendiksen Dypvik til NRK.

Hytta til Bendiksen ligger på Bjørnfjell, og i natt dalte snøen ned og la seg på bakken. Brøytebilene i Narvik kommune måtte opp på fjellet for å brøyte snø, etter at snøen hadde lagt seg over E10 på Bjørnfjell.

– Vi ble ganske overrasket da vi våknet og så snøen som hadde lagt seg. Vi valgte å dra hjem, men drar nok opp igjen på hytta så snart snøen forsvinner. Veien var brøytet så hjemturen gikk fint, forteller Bendiksen Dypvik.

– Værgudene kunne godt fordelt været over hele landet

Som NRK meldte før i dag var det snø over enkelte fjelloverganger i Nord-Norge. Saken skapte stort engasjement i sosiale medier og flere personer sendte inn bilder av snøkaoset. En av disse var Ann Myrbakk Andersen.

Hun kjørte i dag tidlig fra Sortland mot Tromsø. Da hun kom over Gratangsfjellet begynte snøen å dale ned.

Ann Myrbakk Andersen

Ann Myrbakk Andersen ble nødt til å senke farten, da hun kom med sommerdekk over Gratangsfjellet.

Foto: Privat

– Jeg har sommerdekk på bilen, så for å kjøre i disse forholdene var jeg nødt til å senke farten. Sikten over fjellet var også dårlig, på grunn av tett tåke.

Nordlendingene er vant til snø og kulde om vinteren, men når det snør i juni er det mange som går litt lei av været.

– Jeg vet jo hvor vi bor, men jeg synes værgudene kunne fordelt varmen litt bedre. I sør tror jeg de føler de har det mer enn varmt nok, og vi i nord trenger noen plussgrader på gradestokken. Så om vi kunne fått 10–12 grader fra sør, så hadde jeg vært veldig fornøyd, forteller Myrbakk Andersen.

Snø på Bjørnfjell

Se bildene leserne har sendt inn her.

Foto: Linda Bendiksen Dypvik
Etter at NRK i dag publiserte en sak om snø på fjellovergangene i fylket at det kommet inn flere bilder på sosiale medier.

– Går mot sommer i Nord-Norge også

– Det er et skikkelig drittvær her nå. Det regner og snør. Jeg har nettopp kjørt forbi Bardufoss og der var temperaturen tre grader, sier Ann Myrbakk Andersen.

Mens folk i Sør-Norge bader og soler seg, kunne nordlendingene i dag ta på seg skiene på enkelte steder i Nord-Norge.

Statsmeteorolog i Tromsø, Eirik Mikal Samuelsen, fortalte tidligere i dag til NRK at det snart går mot sommer også i Nord-Norge.

– Det ser ut til at kaldværet varer til fredag, også blir det mildere inn mot helgen. Det gjelder for hele Nord-Norge. Hvor bra været blir er vanskelig å si, men det blir i det minste litt varmere.

– Kommer tropevarmen til «søringan» til å fortsette?

– De vil fortsatt ha ganske bra vær denne uken, men det er meldt om noen nedbørsmengder neste uke.