Drømmescoring avgjorde på Aspmyra

Lillestrøm ble årets førstelag til å stikke av med tre poeng fra Bodø.

Før dagens oppgjør hadde Bodø/Glimt sluppet inn det første målet i fire av årets fem første eliteseriekamper. I dag skjedde det igjen da Erling Knudtzon førte Lillestrøm opp i ledelsen etter sju minutter.

Det var likevel Moryke Fofanas drømmescoring som avgjorde kampen på Aspmyra. Tommy Høiland la inn fra høyresiden, og han fant Fofana på løp. Ivorianen dundret ballen i krysset fra rundt 17 meters hold bak en sjanseløs Glimt-keeper Pavel Londak.

– Det var veldig godt. Vi kommer fra tre kamper uten å ha scoret mål. Da er ganske deilig å sette de to ballene og vinne kampen, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til NRK.

Farlige kontringer

Magnus Haglund

– Kampen sett under ett synes jeg vi er hakket bedre, mener Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Scoringen var bare LSKs sjuende denne sesongen. Kanarifuglene mangler gode kandidater til spissplassen, men i dag tok én av dem tak da det var spilt i underkant av sju minutter.

Målet var symptomatisk for spillet i 1. omgang. Glimt hadde ballen mye, men det var Lillestrøm som var farligst på kontringer. Ledermålet kom nettopp på en kontring. Bjørn Helge Riise fant Erling Knudtzon på topp, som med én enkel berøring la hjemmelagets midtstopper Thomas Braaten bak seg. Et velrettet skudd i det lengste hjørnet fra kloss hold ga scoring.

Tungt

Det så lenge ut til at Glimt skulle få seg i hvert fall ett poeng på Aspmyra.

Det tok nemlig bare sju minutter fra Knudtzons scoring til utligningen kom. Hjørnesparket fra Dane Richards fant hodet til Dominic Chatto, som headet inn sin første scoring i eliteserien.

Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Jan Halvorsen må fortsette å speide etter sesongens andre seier.

Glimt hadde muligheter til å score flere i andre omgang, men manglet effektiviteten.

– I andre omgang ble det mer stillingskrig. Vi har to store målsjanser på 1–1 som det ikke blir mål av. Det er typisk for et lag som er i litt motgang. I stedet scorer Lillestrøm på et skudd i vinkelen. Det er det ikke så mye å gjøre med, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

Dobbeltbom

Trond Olsen, som spilte fire kamper for Lillestrøm i 2006-sesongen, hadde brukbare sjanser midtveis i 2. omgang. Først skjøt han i nettveggen. Minutter senere fikk han en enda større sjanse, men heller ikke denne gangen ville ballen i mål.

Lillestrøm hvilte sin kaptein Frode Kippe. Veteranen satt på benken gjennom hele kampen. Trepoengeren i Nordland gjorde at Lillestrøm klatret til åtte poeng og 8.-plass. Bodø/Glimt blir stående med fem poeng.

– Vi skulle gjerne hatt flere, men samtidig er det ikke helt svart. Vi må ikke grave oss ned av den grunn. Vi må tenke positivt og jobbe hardt videre.