NRK Meny
Normal

Leter fortsatt etter voldtektsmann

To uker etter at en tenåringsgutt skal ha voldtatt ei 10 år gammel jente, er saken fortsatt under etterforskning. Nå har politiet begynt å gå fra dør-til-dør for å få inn flere tips i saken.

Kåre Skognes

GÅR FRA DØR-TIL-DØR: Politiadvokat Kåre Skognes sier de nå starter rundspørring i området, men vil ikke kommentere hvor de står i etterforskninga.

Foto: Helgeland Politidistrikt

På mandag fikk politiet assistanse fra to personer fra Kripos, skriver Helgeland Arbeiderblad, og i går fikk altså nabolaget i området der jenta skal ha blitt voldtatt besøk av politiet som ønsker å samle informasjon fra folk som kan vite noe om overgrepet som skal ha funnet sted i et skogholt i nærheten.

I dagene fremover kommer politiet til å være tilstede i det aktuelle området, for å spørre folk og kartlegge hendelsene morgenen den 3. september.

– I dag har vi oppstilling ved innfartsveier mot dette området, på stier og gangveier, for å få kontakt med folk som normalt ferdes i dette området på det tidspunktet som er aktuelt om morgenen, fra halvåtte til ti, sier politiadvokat Kåre Skognes ved Helgeland politidistrikt til NRK.no

Politiet er sparsommelig med opplysninger

Det var den 3. september at ei 10 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt i Mosjøen, mellom klokken åtte og ni på morgenen. Politiet har tidligere sagt at de mistenker at en tenåringsgutt, og at to andre tenåringer skal ha sett på mens tenåringsgutten forgrep seg på jenta.

Men politiadvokaten vil ikke si noe om hva de så langt har funnet ut i saken, om de har pågrepet noen mistenkte, eller noe om hvor saken står nå.

– Det ønsker jeg ikke å komme inn på, sier Skognes.

Treg framgang i etterforskninga?

På spørsmål om hvorfor politiet ikke har hatt en dør-til-døraksjon tidligere, eller snakket med personene som bruker området om morgenen, forklarer Skognes at de har etterforsket andre ting ved saken.

– Dette har vært en sak som har vært veldig arbeidskrevende, som har krevd og krever store ressurser, man er nødt til å prioritere, og til nå har vi prioritert andre etterforskningsskritt enn dette.

– Hva bidrar Kripos med?

– De bidrar med taktisk og teknisk etterforskning i sakene.

– Kan du si noe mer om hva som ligger i det?

– Det vil jeg ikke gå inn på, det er tradisjonell etterforskning, sier Skognes.

Mosjøen

VOLDTATT I ET SKOGHOLT: Jenta skal ha blitt voldtatt i et skogholt i Mosjøen.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg