NRK Meny
Normal

Person funnet omkommet etter leteaksjon

Store letemannskaper har i hele dag lett etter en 32 år gammel mann ved Åselidalen sør for Bodø.

Leteaksjon Åsalitindan

32-åringen hadde på forhånd meldt ifra om at han skulle være nede klokken 20 i går kveld. Mannskaper fra politiet og Røde Kors har søndag søkt etter mannen.

Foto: Ronald Jacobsen

Mannen kom ikke hjem til avtalt tid lørdag kveld. Han ble meldt savnet av bekjente rundt midnatt og leteaksjonen ble satt i gang ved 5-tiden søndag morgen.

Ved 10.15-tiden fikk politiet melding om at et redningshelikopter hadde observert en død person ved Åsalitinden. Personen er ikke identifisert, men det er ingen andre personer som er savnet i området.

– Leteaksjon fokuserer nå på å få den avdøde ned fra fjellet og få en sikker identifisering av vedkommende, sier politiadvokat Trond Lakselvhag ved Salten politidistrikt.

Det er ifølge politiet ingenting som tyder på annet enn at dødsfallet er forårsaket av en fallulykke.

Sendte tekstmelding

32-åringen hadde på forhånd meldt ifra om at han skulle være nede klokken 20 i går kveld. Han skal kun ha vært utstyrt for en dagstur.

Siste kjente livstegn fra den savnede er via teksmelding lørdag kl 13.00. Han skal da ha skrevet at han var på toppen.

Det har i morgentimene blitt søkt med helikopter etter mannen.

– Det er et kupert og vanskelig terreng. Sea Kingen skal nå fly opp for andre gang og gjøre et nytt søk, sier redningsleder Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Har funnet jakke

Mannens bil ble tidlig ved Åsvatnet og letemannskaper søkte gjennom formiddagen i området fra bilen og opp mot Åsalitindan.

– Vi har flydd ut en del mannskaper i søkeområdet. De går den vanlige ruten fra parkeringsplassen nederst i Åsalidalen, sa Nedrevåg til NRK tidligere i dag.

Om lag 20 personer deltok i leteaksjonen og mannskaper fra både Bodø Røde Kors og Fauske Røde Kors ble satt inn i søket etter mannen. To hundepatruljer har også vært satt inn i letingen. Det er fint vær i området.

Har varslet pårørende

Politiet har vært i kontakt med tsjekkiske myndigheter og den 32 gamle mannens pårørende i Tsjekkia er informert om ulykken.

Kriseteamet i Bodø kommune er etablert og kan bistå personer som står avdøde nær og som befinner seg i nærområdet.

Laster kart, vennligst vent...