Leste tekstmelding bak rattet - holdt på å krasje med politibil

En bilist i Sandnessjøen ble fratatt førerkortet på stedet, da han i dag holdt på å kjøre rett inn i en politibil mens han tastet på mobilen.

En bilist i Sandnessjøen måtte gi fra seg førerkortet på stedet, da han i ettermiddag stirret ned på mobilen og holdt på å kjøre rett inn i en politibil.

– Han havnet nesten rett i panseret på politibilen, så den var han ikke heldig med, sier operasjonsleder på Helgeland, Trond Martinussen.

Fikk ikke kjøre videre

Han forteller at bilisten må belage seg på å bruke føttene en stund fremover.

– Det er aldri lurt å kjøre mens du sjekker mobilen. Det kunne endt med en ulykke og derfor valgte patruljen å midlertidig beslaglegge førerkortet. I morgen vil en jurist vurdere saken.

Politifolkene var egentlig på patruljering, da de brått ble oppmerksom på en bil som var på vei rett inn i politibilen. Heldigvis ble en kollisjon avverget, men føreren ble tatt på fersken i taste på mobilen.

Sammenlignes med å kjøre med promille

Det er i dag forbudt å taste og surfe på mobilen mens du kjører bil, i følge den generelle aktsomhetsregelen i vegtrafikklovens § 3. Det er også forbudt å røre en løs telefon under kjøring. Det er ikke lenger tillatt å røre skjermen på en fastmontert mobiltelefon for å besøke nettsider og skrive SMS eller liknende.

En undersøkelse fra Storbrittania viser at sjåfører som tekster på mobilen mens de kjører, er like uoppmerksomme som sjåfører med 0,8 i promille, som reduserer oppmerksomhet og reaksjonsevne.

De siste årene har politiet gjennomført flere kontroller for å påse at mobilen ikke brukes bak rattet.

Laster Twitter-innhold