Lervåg fikk tredjeplassen

Ann-Hege Lervåg fikk tredjeplassen på stortingslista til Senterpartiet. Men nitten delegater stemte blankt nå i kveld.

Ann-Hege Lervåg

STRIDENS KJERNE: Ann-Hege Lervåg står som nummer tre på liste-forslaget fra nominasjonskomiteen. Flere av delegatene på nominasjonsmøtet vil ha henne lenger ned på lista.

Foto: Malvin Eriksen / NRK

Janne Sjelmo Nordås ble som venta nominert på førsteplassen på Senterpartiets stortingsliste i Nordland. Jon Øyvind Odland fikk andreplassen og til slutt kapret Ann-Hege Lervåg den omstridte tredjeplassen.

19 delegater stemte blankt, mens 29 delegater støttet Lervåg.

Nord-Salten ville ha Lervåg bort

Men det ble dramatikk på kveldens nominasjonsmøte før de klarte å bestemme seg.

Det hjalp ikke at flere gikk opp på talerstolen på nominasjonsmøtet og talte varmt for forsoning i fylkespartiet.

Debatten i forkant av årsmøtet i Bodø var heftig, og det er tydelig at bråket i Nordland Senterparti i høst har satt sine spor.

Nord-Salten lag av Senterpartiet, som består av kommunepartier fra Rana og nordover, ville ikke ha Ann-Hege Lervåg på tredjeplass.

Derfor måtte nominasjonsmøtet ta en pause ved 19.30-tida.

Stridens kjerne

Stridens kjerne i Senterpartiet i Nordland er Ann-Hege Lervåg.

Som gruppeleder for Senterpartiet i fylkestinget kunne hun ikke godta budsjettfforslaget som kom fra fylkesrådet i høst.. Dermed måtte de to fylkesrådene far Senterpartiet trekke seg fra rådet. Siden ble det reist kraftig krtikk mot Lervåg.

Og nå i kveld kjempet hun altså for å beholde tredjeplassen på stortingslista som hun er foreslått til. Det greide hun til slutt.