NRK Meny
Normal

Lervåg fikk tredjeplassen

Ann-Hege Lervåg fikk tredjeplassen på stortingslista til Senterpartiet. Men nitten delegater stemte blankt nå i kveld.

Ann-Hege Lervåg

STRIDENS KJERNE: Ann-Hege Lervåg står som nummer tre på liste-forslaget fra nominasjonskomiteen. Flere av delegatene på nominasjonsmøtet vil ha henne lenger ned på lista.

Foto: Malvin Eriksen / NRK

Janne Sjelmo Nordås ble som venta nominert på førsteplassen på Senterpartiets stortingsliste i Nordland. Jon Øyvind Odland fikk andreplassen og til slutt kapret Ann-Hege Lervåg den omstridte tredjeplassen.

19 delegater stemte blankt, mens 29 delegater støttet Lervåg.

Nord-Salten ville ha Lervåg bort

Men det ble dramatikk på kveldens nominasjonsmøte før de klarte å bestemme seg.

Det hjalp ikke at flere gikk opp på talerstolen på nominasjonsmøtet og talte varmt for forsoning i fylkespartiet.

Debatten i forkant av årsmøtet i Bodø var heftig, og det er tydelig at bråket i Nordland Senterparti i høst har satt sine spor.

Nord-Salten lag av Senterpartiet, som består av kommunepartier fra Rana og nordover, ville ikke ha Ann-Hege Lervåg på tredjeplass.

Derfor måtte nominasjonsmøtet ta en pause ved 19.30-tida.

Stridens kjerne

Stridens kjerne i Senterpartiet i Nordland er Ann-Hege Lervåg.

Som gruppeleder for Senterpartiet i fylkestinget kunne hun ikke godta budsjettfforslaget som kom fra fylkesrådet i høst.. Dermed måtte de to fylkesrådene far Senterpartiet trekke seg fra rådet. Siden ble det reist kraftig krtikk mot Lervåg.

Og nå i kveld kjempet hun altså for å beholde tredjeplassen på stortingslista som hun er foreslått til. Det greide hun til slutt.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.